Négy pápai arany a kontinensviadalon


2010-06-02 13:17:03  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Négy pápai arany a kontinensviadalon főképe
Az ausztriai Horn városban május 26. és 30. között rendezte a Világ Egyesült Erőemelő-szövetsége (WUPL) a 2010. évi Erőemelő és Fekvenyomó EB-t. A Pannonia Power SE az egy héttel korábbi gyöngyösi versenyen négy kvalifikációt szerzett, melyeket kivétel nélkül Európa-bajnoki címre váltották a pápaiak, így Farkas Tamás egyesületi elnöknek oka nem lehetett panaszra, hiszen a négy arany mellett a hölgyek abszolút kategóriában is előkelő helyen zártak.
- Mindegyik női versenyzőnk megjavította korábbi világcsúcsát, Nagy Rita 60 kg-ban 75,5 kg-mal végzett az élen, 67,5 kg-ban Horváthné Balogh Piroska 133 kg-os teljesítménnyel állhatott fel Európa trónjára, míg Birkás Ilona (56 kg) nyakába szintén arany került, ő 75,5 kg-mal utasított mindenkit maga mögé. A férfiak mezőnyében Balázs Szabolcs sérülten vállalta a küzdelmeket, ennek ellenére 260 kg-os eredményével megvédte bajnoki címét.
Az erős emberek jelenleg teljes erőbedobással a Női – Férfi Erőemelő és Fekvenyomó WPC Európa Bajnokságra készülnek, melynek június 9. és 13. között Mosonmagyaróvár ad otthont.
- Az újabb erőpróbán Balázs Szabolcs sérülése miatt nem indul, ott lesz viszont Nagy Rita, Horváthné Balogh Piroska és Birkás Ilona mellett masters versenyzőként Horváth Gyula, korábbi fekvenyomó Európa-bajnok. Az előzetes nevezési listát ismerve érmes helyezésekben reménykedem, Nagy Rita súlycsoportjában talán világcsúcsjavításra is sor kerülhet.

Eredmények:

56 kg Birkás Ilona 75, 5 kg 1. hely
60 kg Nagy Rita 120, 5 kg 1. hely
67, 5 kg Horváthné Balogh Piroska 133 kg 1. helyezés

125 kg Balázs Szabolcs 260 kg 1. helyezés

Abszolút kategóriában:
1. Horváthné Balogh Piroska
2. Nagy Rita


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!