Tollaslabda: Hazai és nemzetközi érmek


2019-04-24 11:35:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tollaslabda: Hazai és nemzetközi érmek főképe
Az országos diákolimpia döntő után is nagyon mozgalmas időszakot tudhatnak maguk mögött a Kilián DSE tollaslabdázói. A váci megmérettetés után Seregélyesre utazott a 15 éven aluli korosztály, ahol a magyar bajnokságot rendezték. A szakosztályt három versenyző képviselte, akik három éremmel tértek haza.

- A lányok között Nagy Eszter és Szabó Zsófi, a fiúknál Horváth Csanád küzdött - tájékoztatott Horváth Attila, felkészítő. - A lányok továbbjutottak a csoportjukból, a főtáblán Szabó Zsófit Fortuna most sem fogadta kegyeibe, hiszen a legjobb nyolc között ismét a pécsi Hart Petra (a későbbi bajnok) jutott ellenfeléül. A diákolimpia után az OB-n sem sikerült ezt a mérkőzést megnyerni, így Zsófinak az 5. hellyel kellett megelégednie. Eszter az egyenes kieséses szakaszban is folytatta jó szereplését. Nagyon kiegyensúlyozott mérkőzésen három játszmában nyert Jakab Kata ellen, majd a döntőbe jutásért kikapott Torba Katicától (OSC), így a dobogó harmadik fokára állhatott. Lány párosban sem beszélhettünk szerencsés sorsolásról, hiszen a legjobb 8 között a későbbi bajnok Dudás Nelli - Torba Katica párostól szenvedtek vereséget és ők is 5. helyen végeztek. Csanád a fiú egyesben kiegyensúlyozott játékkal nyerte a csoportját, egészen a legjobb négyig menetelt, ahol három játszmában maradt alul a későbbi bajnok Kígyós Keánnal szemben, így a bronzérem került a nyakába. Fiú párosban a seregélyesi Dulcz Domossal párt alkotva a döntőig nem találtak legyőzőre. Ott azonban nem bírtak a Kígyós Keán - Szentpáli Marcell duóval és a második helyet szerezték meg.

Április közepén Szlovéniába indultak a Kilián DSE versenyzői, a 14. Lendva Ezüst Labdája Nemzetközi Tollaslabda Versenyen három korosztályban volt pápai érdekeltség.

- Az U11-es korcsoport lány egyes versenyszámában Szabó Sára másodikként jutott tovább a főtáblára. Sajnos itt sem sikerült felvennie a „kesztyűt” lendvai játékostársával (Tija Horvat), így a dobogó egyelőre álom maradt, az 5. helyen zárt. A 13 éves lányok mezőnyében Geiger Míra, Nagy Eszter és Szabó Zsófi indult. A csoportjából mindegyik versenyzőnk továbbjutott a 2. helyen, de a legjobb 8 közé nem sikerült beverekedniük magukat, mindegyikük a 9. helyen fejezte be a küzdelmeket. Ennek a korosztálynak a lány páros versenyszámában két egységet indítottunk, a jobb játékerőt képviselő Nagy Eszter - Szabó Zsófi párost, illetve a Geiger Míra - Szabó Sára duót. Míra és Sára a legjobb nyolc közé jutott, ott a későbbi győztes cseh párossal szemben nem tudtunk komoly ellenállást jelenteni, így az 5. helyen végeztek. Eszter és Zsófi az elődöntőbe küzdötte magát, ahol három játszmában vereséget szenvedtek egy szlovén párostól, így a dobogóra állva a bronzérmet akasztották a nyakukba.

Az U13 korcsoportos fiúk küzdelmeiben ismét Horváth Csanádé volt főszerep. Jó játékkal, csupán a döntőben bizonytalanodott el egy játszma erejéig, de a második játszmában javított, ahol sajnos cseh ellenfele megsérült, így Csanád állhatott a dobogó legfelső fokára. A 15 éves fiúk mezőnyében a párosok között Kollár Tamás (OSC Budapest) partnereként vágtak neki a küzdelmeknek. Az alkalmi páros egészen a döntőig menetelt, ahol egy kicsivel jobb koncentrációval nyerhettek volna. A fiúknak ez mérkőzéslabdáról sem sikerült, ezért be kellett érniük a második helyezéssel. A versenyek sorát áprilisban a budapesti 13 éven aluliak magyar bajnoksága jelentette. Ezen a versenyen Geiger Míra és Szabó Zsófi képviselte városunkat.

- A csoportküzdelmeket sikeresen vették a lányok - folytatta Horváth Attila. - Zsófi ezt követően is nagyon sikeresen játszott, egészen a döntőig menetelt, ahol sajnos megállította menetelését - a legjobb 8 között Geiger Mírát is legyőző - szegedi Bozsogi Míra. Zsófi a dobogó második fokára állhatott, Míra 5. helyen zárt. Párosban nem találtak legyőzőre lányaink, a Magyar Köztársaság Bajnokai lettek a 2019. évben.

A tollaslabdázók legközelebb a 11 és 17 éven aluliak magyar bajnokságán próbálnak szerencsét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!