Kettős bajai siker


2019-04-18 20:23:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kettős bajai siker főképe
Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság rájátszásának visszavágóján Baját fogadta a Concordia Motax KC együttese. A két nyert meccsig tartó párharc második felvonását a vendégek várhatták pozitívabb előjelekkel, hiszen az odavágón 80-64 arányban a Bács-Kiskun megyeiek nyertek.

Hiába kezdett 7-0-val a Pápa, a 4. perctől extra dobóteljesítményt láthattunk a vendégektől az első félidőben, ami teljesen elbizonytalanította a hazaiakat. Már az első negyedben 13 ponttal vezettek a bajaiak, a pápaiak viszont a rövid szünet után sem találták a hárompontosokra a megfelelő ellenszert, ráadásul a támadások is akadoztak, így a nagyszünetre nagyon elhúzott a Bácska, 23 pont volt a különbség (24-47). A pihenőben kapott fejmosás hatott a Pápára, 9-2-vel kezdtek a vendéglátók, Sonyák és Murai tripláival sikerült megint látótávolságon belülre kerülni (47-60), a harmadik felvonásban annyi pontot termelt a Pápa, mint az első félidőben összesen. A záró negyedben tovább kapaszkodott a PKC, Cook hármasával már csak öt pont volt a hátrány, ám 38 másodperccel a vége előtt a 33 pontig jutó Jakab Péter hárompontos vonalon túli dobása végképp lehűtötte a hazai reményeket, 69-75 állt az eredményjelzőn a találkozó végét jelző dudaszó pillanatában.

Concordia Motax KC - Bajai Bácska 69-75 (11-24, 13-23, 23-13, 22-15)

Vajda József: 'A' csoportos szinten kosárlabdázott az első félidőben a Baja, sajnos későn ébredtünk. Megyünk tovább, a folytatásban az ötödik hely megszerzése a cél.

Concordia Motax KC: Murai 24/6, Sonyák 12/6, Cook 10/3, Horváth 9/9, Keller 4, cserék: Márton Á. 7, Márton L. 2, Kocsis 1, Grebenár, Bakos.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!