Húsvétkor is óvja vagyontárgyait!


2019-04-18 14:25:35  | cikk:  | 


A húsvéti hosszú hétvége alkalmával is figyelmet kell fordítanunk vagyontárgyaink védelmére, hiszen a betörők és besurranó tolvajok ebben az időszakban is megtalálhatják az alkalmat arra, hogy megkárosítsanak bennünket. Az ünnepek biztonsága érdekében kérjük, hogy fogadja meg az alábbi tanácsainkat!

-Utcafronti kapuját, bejárati ajtaját mindig tartsa zárva, még akkor is, ha a lakásban, vagy a kertben, illetve az udvaron tartózkodik. Ha elhagyja otthonát, valamennyi nyílászárót zárja be, és tegye ezt meg éjszakára is! A bejárati ajtó kulcsát ne rejtse el a közelben, azt tartsa magánál!

-Melléképületeinek ajtóit lássa el megfelelő zárral vagy betörésbiztos lakattal, és zárja is azt! Az udvaron ne hagyjon őrizetlenül szerszámokat, műszaki cikkeket, valamint az udvarban vagy garázsban álló gépjárművét is zárja be!

-Hosszabb időre történő elutazása előtt kérjen meg egy megbízható ismerőst arra, hogy naponta többször felügyelje lakását, amelynek alkalmával pl. mozgassa a sötétítőket, ürítse a postaládát. Ha szomszédja nem tartózkodik otthon, ne árulja el ezt idegeneknek!

-A gépjárműfeltörés elkerülése érdekében a közterületen parkoló autójában látható helyen ne hagyjon értéket!

-Kérjük, tájékoztassa a Pápai Rendőrkapitányságot, ha gyanús személyre, vagy gépkocsira figyelt fel a lakókörnyezetében! Próbálja meg személyleírásukat megjegyezni, az általuk használt jármű típusát, rendszámát pedig írja fel!

-Amennyiben bűncselekményt követnek el a sérelmére, értesítse a rendőrséget a 107-es vagy 112-es segélyhívó számok valamelyikén!

Biztonságos ünnepet kíván a Pápai Rendőrkapitányság!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi