Tovább a megkezdett úton - Sárvárra utazik a Perutz


2019-04-18 11:42:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tovább a megkezdett úton - Sárvárra utazik a Perutz főképe
A 11. helyen álló Sárvár ellen érezné meg ismét a győzelem ízét a nyolc meccs óta nyeretlen Perutz FC.

Egy meccs alapján túlzás lenne messzemenő következtetéseket levonni, de az mindenképp kijelenthető, hogy pozitív változásokat hozott a pápai csapat életében az edzőváltás, hiszen - bár továbbra is nyeretlenek tavasszal a bakonyaljaiak - legutóbb, a Nagykanizsa ellen kis túlzással annyi gólhelyzetet alakítottak ki, mint a korábbi három fordulóban összesen.

- 100 százalékot nem lehet kiadni, de a srácok közel voltak hozzá, sokan begörcsöltek a meccs végére, ami azt gondolom, mutatja a játékosok hozzáállását - idézte fel a Nagykanizsa ellen látott tapasztalatait Lengyel Ferenc. - 0-2-ről pontot mentettünk, ami egy győzelemmel felérő döntetlen, már csak azért is, mert nem a szerencsének volt köszönhető a pontszerzésünk, hanem megizzadtunk érte. Ha így folytatjuk és a középpályát még egy kis kreativitással meg tudjuk tölteni, akkor biztos vagyok benne, hogy jönni fognak a győzelmek is.
Néhány perc erejéig Mogyorósi Bálint, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club U19-es játékosa is lehetőséget kapott a Nagykanizsa ellen, a debütálással kapcsolatban a pápaiak vezetőedzője úgy fogalmazott, ha lesz lehetősége, a jövőben is megadja a bizalmat a PELC-es növendékeknek, akik szorgalmasan edzenek együtt az első csapattal.

- Szükség van a fiatal, saját nevelésű gyerekekre, az, hogy Bálint pályára léphetett úgy gondolom, üzenet az utánpótlás játékosok, a klub, a szülők felé, hogy itt igenis van előrelépési lehetőség. Nem szabad elfelejteni, hogy a tavaszi szezon elején Szigeti Ákos is tudott élni a lehetőséggel, jó teljesítményt nyújtott a kapuban, sajnálatos, hogy Ajkán megsérült.

Április 21-én szomszédvári rangadóra utazik a Perutz, hiszen a mindössze 50 kilométerre található Sárvár lesz az ellenfél, mely legutóbbi három bajnokiján pont nélkül maradt, az Ajka, a Pénzügyőr és a Puskás II. is legyőzte Bojan Lazic csapatát. Nincsenek jó formában a hazaiak, akik ráadásul a legkevesebb - 19 - gólt lőtték a mezőnyben, igaz, hazai pályán mindössze kétszer kaptak csak ki.

- Igyekszünk sokat meríteni a Nagykanizsa ellen látottakból. Nem kell semmi újat kitalálni, nem is tudok, nem vagyok varázsló, nincsenek bevált trükkök, praktikák, ugyanúgy alázattal kell dolgozni, az első perctől az utolsóig koncentrálni és akkor meglesz az első tavaszi győzelmünk.

A Perutz FC-nél Szabó Zsolt és Böröczky Bálint továbbra is sérült, eltiltott nincs.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!