Készül a Korvin utca a problémák ellenére is


2019-04-17 21:29:07  | cikk: HuHa  | 


Készül a Korvin utca a problémák ellenére is főképe
Ősz végén kezdődött meg a Korvin utca felújítása, mely annak az útfelújítási programnak a keretében valósul meg, amihez az önkormányzat 650 millió forint kormányzati támogatást nyert el még 2016 év végén. Az építkezésre alkalmas idő beálltával idén folytatta a kivitelező a munkát, mely folyamatosan halad, bár több probléma is nehezíti a kivitelezést - derült ki a munkaterület bejáráson.
Az új járdák már hosszú szakaszon elkészültek

Vörös Lászlótól, az építő cég vezérigazgatójától megtudtuk, a járdaépítési munkák a végéhez közelednek, az elmúlt hónapokban a Kuruc utcáig mindkét oldalon elkészült az új gyalogosfelület, a páros oldalon ennél tovább is jutottak és folyamatosan haladnak a Korona utca felé. Emellett megkezdődött az útpálya kialakítása is, itt az úttesttel párhuzamos parkolók épülnek süllyesztett szegéllyel, kis kockakő burkolattal, ezek építése is folyik már.
-Az aszfaltozási munkák előkészítése is folyamatban van, az akna fedlapokat, víznyelő rácsokat szintre emeljük, az útpályát visszamarjuk, hogy a 15 centiméter vastag új aszfalt helyét biztosítsuk - tájékoztatott a vezérigazgató.
Folyik a párhuzamos parkolók kialakítása

Áldozó Tamás polgármester a helyszínbejáráson arról szólt a sajtó képviselőinek, eredetileg az utca burkolatainak megújítását és parkolók kialakítását tervezték a faltól-falig beruházás keretében, ám olyan problémákba botlottak, melyekkel az eddigi útfelújítások során nem találkoztak.
-Kiderült, hogy a föld alatt sokkal nagyobb problémák vannak, mint feltételeztük. Kiderült, hogy a megelőző évtizedek közműkiváltásai, fejlesztései inkább csak a zavart növelték és erről dokumentált információ nem állt rendelkezésre. Azt kérem, legyen mindenki türelemmel és bízzunk abban, hogy a szakemberek mielőtt megoldást találnak a problémákra, akinek pedig az a dolga, hogy az előrehaladásban munkálkodjon, az ezt teljes elkötelezettséggel teszi - közölte. Hozzátette, ha a felmerült problémák megoldása nem szerepelt a kivitelezői szerződésben és többletköltséget okoz, akkor is meg kell oldani azokat.
A helyszínen egyeztettek a munkálatok előrehaladásáról

A műszaki problémákról Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője elmondta, kiderült, hogy egyes házi szennyvízvezetékeket a régi csapadékvíz rendszerbe kötöttek be, ezeken a helyeken ismételten felül kell vizsgálni a szennyvíz- és csapadékvíz-rendszert. Ennek munkálatait már megkezdték, azonban így is nehezíti az építkezést.
Sokan nem veszik figyelembe a tiltó táblát és behajtanak az építési területre

Ugyanakkor az is problémát okoz a kivitelezés során, hogy a lezárt utcába többen behajtanak gépjárművel, még a kerítést is félrerakják ehhez, sőt, van, aki a forgalom elől elzárt utcában parkol, ott ahol munkavégzés folyik. Ezzel nemcsak a csapadékvíz rendszer megkutatását akadályozzák, de a munkálatokat is gátolják és balesetveszélyt okozhatnak. Az osztályvezető azt kérte, mindenki tartsa be a kihelyezett, mindkét irányból behajtani tilos táblák utasításait.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!