A Toldi után a Martonfalvay utca következik


2019-04-17 20:42:03  | cikk: HuHa  | 


A Toldi után a Martonfalvay utca következik főképe
A hét elején a Toldi utcával párhuzamos Martonfalvay utcába is beálltak a kivitelezők a járda felújítására. A munkálatokat itt is a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. kivitelezői csoportja végzi, az a társaság, mely a szomszédos utcában is dolgozik. Mivel ott a páratlan oldal teljesen elkészült, a páros oldalon pedig már befejezéséhez közeledik az új burkolókövek lerakása, így a bontási munkák már elkezdődhettek a Martonfalvay utcán.
A Martonfalvay utcai járda is rászorul a felújításra

A tegnapi bejáráson Áldozó Tamás arról szólt, ez az utca a Toldi utca párja, nemcsak párhuzamossága, de minősége miatt is. Ennek a felújításával elmondható lesz, hogy nagy felületen újultak meg a járdák és biztonságos közlekedési kapcsolatot teremtenek a Zárda és a Rozmaring utca között. A polgármester elismerően szólt az itt élők gondosságáról is.
-Elismerésem a lakóknak, hiszen nagyon szépen karbantartott zöldterületek és szépen megújított házak vannak ezekben az utcákban, a járdák felújításával a város lép egyet, hogy azt a minőséget utolérje, amit a tulajdonosok már kialakítottak.
A páratlan oldalon kezdték meg a bontást

A Martonfalvay utca gyalogjárója - éppúgy mint a Toldié - megérett a felújításra. Az egyik oldalon rossz állapotú cementlapos, a másik oldalon már alig meglévő hidegaszfaltos burkolaton közlekedhettek a gyalogosok. A felújítás a páratlan oldalon kezdődött meg a bontással, ami a hét végére várhatóan be is fejeződik. Ezt követően építik meg az új járdaalapot és burkolják majd térkővel. Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, a Martonfalvay utcában mindkét oldalon újjáépítik a járdát, ennek hossza 360 méter, területe 461 négyzetméter. A most indult munkálatok befejezési határideje a tervek szerint május vége.
A hidegaszfaltos burkolat már csaknem eltűnt, most végleg eltávolítják és új járdát építenek

Mint megtudtuk, az utca lakói itt is nagy örömmel fogadták a beruházást, akárcsak a Toldi utcában, ahol több ingatlantulajdonos a kapubejáró megépítését már meg is rendelte a cégtől, így az utca képe még rendezettebbé és esztétikusabbá válik.
A Toldi utcában szépen látszik, milyen lesz az új gyalogosfelület

Jelenleg tehát hat utcában zajlik járdafelújítás, a megépülő új gyalogosfelületek hossza megközelíti a 2,5 kilométert. A Döbreteni utcában elkészült a kivitelező a járdafelújításssal, a Táncsics utca a befejezéséhez közelít, az Árpád utcában is jól haladnak az építők, a Toldi utcában az utolsó métereken dolgoznak és a múlt héten megkezdődött a Gyimóti úti járdafelújítás is.
-Jó látni, hogy újabb és újabb munkaterületeket vesznek át a vállalkozások, bízom benne, hogy jó minőségben és megfelelő ütemben haladnak továbbra is - fogalmazott a polgármester. Hozzátette, az első félévre tervezett munkálatokkal párhuzamosan már vizsgálják azt is, hogy a második félévben mely utcák gyalogosfelületei kerüljenek be a felújítás-sorozatba.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!