315 résztvevő a Pápa Kupán


2019-04-15 18:37:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


315 résztvevő a Pápa Kupán  főképe
21 egyesület több mint 300 judokája vett részt a Pápai Judo Akadémia által szervezett VII. Pápa Kupán, mely egyben regionális rangsorverseny is volt.

Hetedik alkalommal szervezte meg a judo egyesület a Pápa Kupát, mellyel versenyzési lehetőséget biztosítottak a régiós és régión kívüli utánpótlás versenyzőknek. A bajnoksággal emellett emléket kívántak állítani Bartus Istvánnak, a Ronin Judo Balatonfüred vezetőedzőjének, aki 2018 májusában hosszú betegség után hunyt el.

- 315 nevezést regisztráltunk, szóval nem panaszkodunk a létszámra - mondta Pillér Gábor, az akadémia elnöke. - A diák 'A', 'B', 'C' korosztály mellett az ifik és a serdülők jelentkezését is vártuk, négy szőnyegen folyamatosan zajlottak a mérkőzések, melyekkel párhuzamosan meghívásos, játékos sportvetélkedőt is tartottunk, melyen a judo versenyek atmoszféráját igyekeztünk szimulálni annak érdekében, hogy azok a gyerekek, akik koruknál fogva még nem vehetnek részt az országos, régiós megmérettetéseken, testközelből is megismerkedhessenek a judo versenyekkel. Azt szerettük volna, hogy mindenki pozitív élményekkel távozzon, épp ezért ebben a kategóriában minden induló érem díjazásban részesült. Az akadémia növendékei jól szerepeltek, körülbelül 30 érmet, köztük számos aranyat nyertek, gratulálok mindenkinek. Rengeteg munka előzte meg azt, hogy sikerként könyvelhessük el az idei rendezvényünket is, most debütált például az elektronikus nevezés valamint a sorsolást a helyszínen is egy program készítette, minimálisra csökkentve a tévedés kockázatát, úgy gondolom, ez a rendszer beváltotta a hozzáfűzött reményeket, minden világosan nyomon követhető volt.

A Pápai Judo Akadémia képviselői hétvégén az első osztályú országos bajnokságra utaznak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!