Kétgólos hátrányból mentett pontot a Perutz


2019-04-14 18:47:35  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Kétgólos hátrányból mentett pontot a Perutz főképe
Kétgólos hátrányból felállva, győzelemmel felérő döntetlent ért el az elmúlt héten edzőváltáson átesett Perutz FC, mely a helyzetek alapján akár a győzelmet is megszerezhette volna a Nagykanizsa ellen.

A közvetlen rivális Nagykanizsa ellen mutatkozott be a kispadon a héten kinevezett Lengyel-Nicsenko edzőpáros, mely Szabó Zsoltra és Böröczky Bálintra sérülés, Császár Attilára eltiltás miatt nem számíthatott. A pápai szurkolók abban reménykedtek a kezdő sípszó előtt, hogy az edzőváltás meghozza a remélt fordulatot, és megszületik a pápaiak első tavaszi sikere.

Motiváltan, jól kezdett a Pápa, mely a 13. percben Vallejos révén megzörgette a felső kapufát, ezután viszont a vendégek percei következtek, akik öt perc alatt kétszer is betaláltak: a 21. percben egy jobb oldali beadást Lőrincz pörgetett fel a tizenhatosnál, majd a kapu bal oldalába lőtt 0-1. Öt perccel később már 0-2 állt az eredményjelzőn, ugyanis egy szögletet Kovács bólintott a bal felsőbe 0-2. A rövidzárlat után összekapta magát a Perutz, a 35. percben Ivancsics fejesét szedte ki bravúrral a léc alól Horváth kapus, majd Hanzl szabadrúgásáról centikkel maradt le Dóczi. A félidő végén Tóth lesgólját jegyezhettük még fel, a kétgólos hátrány ellenére érezhető volt, hogy van keresnivalója a hazaiaknak. A második félidő elején ismét Ivancsics került gólhelyzetbe, ám a középpályás egy jobbról érkező beadást ajtó-ablak helyzetben épp a középen álló kapusba fejelt. Az 59. percben szépített a Pápa, Vallejos passzát Tóth lőtte az ötös sarkáról a rövid felsőbe 1-2. A gól után még nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a sárga-kékek, melynek meg is lett az eredménye: a 77.percben Szabó buktatta Hanzl-t a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Jurik higgadtan a kapu jobb sarkába helyezte 2-2. Öt perccel később Sánta mutatott be bravúrt Kovács fejesénél, majd a rendes játékidő végéhez közeledve tíz emberre fogyatkozott a Nagykanizsa, Kovács György szövegelésért piros lapot kapott. A fennmaradó időben nem alakult ki több helyzet, a Perutz ugyan továbbra is nyeretlen tavasszal, de a mutatott játékra és hozzáállásra lehet alapozni a következő, Sárvár elleni 90 perc során.

Perutz FC - Nagykanizsa 2-2 (0-2) Gsz.: Tóth, Jurik ill. Lőrincz, Kovács

Lengyel Ferenc: Többségében nagyszerű egyéni teljesítményeket láttam, de akiknek ma nem ment annyira a játék, azok is igyekeztek mindent megtenni. Úgy gondolom, végig nyomás alatt tartottuk a Nagykanizsát, nagy fegyverténynek tartom, hogy kétgólos hátrányból pontot tudtunk szerezni, ehhez kellett a kapusunk és minden játékosunk. Úgy látom, a játékosok jól viselték az edzőváltást, jó hangulat volt egész héten, a ma látottakból sokat fogunk meríteni jövő hétre.

Perutz FC: Sánta - Nagy T., Dóczi, Tiba, Bohner - Baldauf, Hanzl, Jurik (Mogyorósi 92.), Ivancsics (Szilágyi 67.), Vallejos (Benecz 88.) - Tóth, vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Nagykanizsa: Horváth M. - Horváth D., Gerencsér, Szabó B., Pál - Horváth B., Kovács, Kretz (Vittmann 80.), Hetesi (Ekker 67.), Béli (Bagó 77.) - Lőrincz, vezetőedző: Barna László.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!