Új járda a Gyimóti úton


2019-04-11 21:11:19  | cikk: HuHa  | 


Új járda a Gyimóti úton főképe
Jelenleg a város hat utcájában zajlik járdaépítés, hiszen a hét elején a Gyimóti úti gyalogosfelület megújításába is belekezdtek a kivitelezők. A legnagyobb gépjárműforgalmat lebonyolító utcák egyike ez, ahol a páros oldali járda hosszú szakaszon nagyon rossz állapotban volt már.
Áldozó Tamás polgármester, Császár Endre önkormányzati képviselő és rádi Róbert, a VFT ügyvezetője (balról jobbra) a helyszínen

-A páros oldali járda nagyon rossz állapotban van - erősítette meg Császár Endre, a városrész önkormányzati képviselője, hozzátéve sok kis utca csatlakozik rá erre a főútra, onnan is nagy gyalogosforgalom érkezik a főúti járdára, a lakók is jelezték már, hogy szükség lenne a felújításra, így mindenképpen indokolt volt, hogy a tókerti járda-felújítási munkák sorában ez legyen a következő.
Erre a járdára is ráfér a felújítás

A kivitelezést a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. alvállalkozója végzi, a beruházás az utca páros oldalát érinti a Dózsa György úti kereszteződéstől a Bakonyérig, hiszen a Csóka és a Dózsa György utca közötti szakaszon jó minőségű a gyalogosfelület, ezért ott indokolatlan lett volna annak felbontása. Így 540 méter hosszúságú szakaszon, 691 négyzetméter felületen építenek új járdát a következő hónapokban. A munkálatok a bakonyéri oldalon kezdődtek meg, onnan haladnak a városközpont felé az építők. Jelenleg a Zsemlér utcai kereszteződésig bontották fel a régi felületet és készítik el az új járda alapját.
-Azt kértük, egy-egy szakaszt építsenek meg teljes készre az alvállalkozóink, s csak ezután álljanak be a következő utcarészbe és különösen figyeljenek arra, hogy a forgalmat a lehető legkevésbé zavarják és a dolgozóik testi épségét veszélyeztető helyzeteket elkerüljék - mondta el Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság ügyvezetője. A járda felújításán túl az utca ezen oldalán lévő két autóbuszmegállót is megújítják, a mostaniak helyett jól használható, biztonságos megállókat építenek.
A Bakonyér és a Zsemlér utca között már felbontották a régi járdát

A Gyimóti úti járdafelújításnak június végéig kell elkészülnie, a közel 16 millió forintos beruházás eredményeként jó minőségű, biztonságos, esztétikus gyalogosfelület áll majd a járókelők rendelkezésére. Császár Endre az itt élők és erre közlekedők türelmét kérte a munkák idejére és reményét fejezte ki, hogy a megújuló gyalogosfelülettel elégedettek lesznek az utca lakói.
A Gyimóti úti munkának június végéig kell elkészülnie

Mindez azt jelenti, hogy jelenleg hat utcában - Táncsics, Döbröntei, Árpád, Toldi, Gyimóti és a kormánytámogatással készülő Korvin utcában - folyik járdaépítési munka, de már a további felújítandó utcák neve is ismert. Erről szólt Áldozó Tamás polgármester a Gyimóti úti bejáráson.
-Jó látni és jó tudni, hogy a város több pontján folyik járdafelújítás, ez köszönhető annak, hogy a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. két alvállalkozót tudott bevonni a munkákba - fogalmazott. Hozzátette, ezt követően, még az első félévben további utcákban is szeretnék megújítani a járdát, így a Martonfalvay utcában, Mézeskalács utcában és a Kisfaludy utcában. Az első félévre tervezett beruházások összesen 104 millió forintba kerülnek.
-Ha ezeket az utcákat sikerül elkészíteni, júliustól kezdődően egy előtte meghozott képviselő-testületi döntésnek megfelelően további járdákat fogunk újjáépíteni. Ehhez az önkormányzat forrást fog biztosítani.
A polgármester abban bízik, hogy a második félévi munkák legalább a mostanihoz hasonló értékűek lehetnének.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!