Megkezdődött a piac építése


2019-04-10 21:19:34  | cikk: HuHa  | 


Megkezdődött a piac építése főképe
Kedden vette át a munkaterületet a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, melynek feladata az új piaccsarnok megépítése. A munkálatok azonnal megkezdődtek, az építési területet bekerítették, a munkagépek és az építők felvonultak a helyszínre. A mai bejáráson Áldozó Tamás polgármester, Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője és Rádi Róbert, a projektet koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője tekintette át a következő hónapok munkafolyamatait.
A kivitelezővel a helyszínen egyeztetett a polgármester

Hosszú előkészítő munka után indulhatott meg a kivitelezés, de ezt az időt a város igyekezett jól kihasználni - fogalmazta meg a polgármester.
-Ez az idő jó volt arra, hogy a képviselők több alkalommal tudták tárgyalni a piaci beruházást és közösen határoztuk meg azt a műszaki tartalmat, ami végül a tervekbe bekerült, és aminek az építését a vállalkozó most április 9-én megkezdte.
Nagy Szabolcs ügyvezető a terveket mutatja

A piac építésére 500 millió forintot nyert el a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, a projekt mérete megközelíti a 750 millió forintot, vagyis a városnak 250 millió forintot kell biztosítania a beruházáshoz. Maga az építési feladat 680 millió forintba kerül, a 250 milliót ehhez kell biztosítani.
-A folyamatban lévő projektjeink közül ez most a legnagyobb magasépítési beruházás, a helyére és a projekt jellegére tekintettel egy olyan beruházás, ami valamennyi pápai szeme előtt fog megvalósulni. Itt mindenki napról napra láthatja majd, hogyan haladnak előre a munkák - mondta a városvezető, hozzátéve, ez a fejlesztés több mint egy puszta elárusító csarnok épület, hiszen a piac egy találkozási pont is, szervező erő, így a piac jelentősége messze túlmutat önmagán.
-Remélem, olyan létesítmény születik, ami a legkényesebb igényeknek és a megfogalmazott elvárásoknak is megfelel - jelentette ki.
150 ilyen kútalapot kell készíteni

A munkafolyamat kezdetéről Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit. Ismertette, a városi piac alapterülete 2200 négyzetméter, ebből 500 négyzetmétert tesz ki a zárt csarnok területe, ahol padok állnak majd az árusítás rendelkezésére, körülötte pedig több üzlethelyiséget építenek.
A most zajló munkáról elmondta, az első napokban a kútalapok területét ássák ki, ezek 4 méter mély, 1 méter átmérőjű oszlopok, amiket a földbe süllyesztenek, hiszen a piac a valamikori tó területén épül meg. 150 darab kútalapot készítenek, ehhez 450 köbméter betont használnak fel. Ezzel párhuzamosan történik meg az alaptest kialakítása, amely rákerül a kútalapokra.
-Ez a munkafolyamat két-három hétig tart, hiszen a beton kötési ideje hosszú, addig csak mérsékelten terhelhető a terület. A kötési idő letelte után kezdődhetnek meg a falazási munkálatok.
Az alapok elkészítése után kezdődik a felmenő szerkezetek építése

A kivitelezés idején számítani kell az építési forgalom megnövekedésére, ez munkagépeket, nagyméretű szállítójárműveket jelent és a zajterhelés is növekedni fog az építési terület környékén - hívta fel a figyelmet a városfejlesztési osztály vezetője.

Képek:


Címkék: piac | top
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!