Megyei tanulmányi verseny a Vajda Márta iskolában


2019-04-10 15:32:29  | cikk: Babos Petra  | 


Megyei tanulmányi verseny a Vajda Márta iskolában főképe
A XLIV. Országos Komplex Tanulmányi Verseny Veszprém megyei fordulójának a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény adott otthont. A pápai iskolában összesen öt Veszprém megyei gyógypedagógiai intézmény diákjai mérték össze tudásukat a megadott témakörökben. A verseny célja, hogy valósuljon meg a tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó általános iskolák 6. és 7. évfolyamos tanulóinak a tehetséggondozása, a versenyzők kiemelkedő képességének, teljesítményének bemutatása, pályaorientációjuk segítése.
Csutiné Papp Orsolya intézményvezető elmondta, a tanulmányi versenyt az Oktatási Hivatal támogatta, idén 44. alkalommal. A Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai mellett Veszprém, Ajka, Tapolca, Várpalota tanulásban akadályozott tanulói 4 fős csapatokkal érkeztek a megmérettetésre. A pápai iskola minden évben részt vett a versenyen, továbbjutottak már országos megmérettetésre, ahol negyedikek lettek.
-A 6. és 7. évfolyamos tanulók minden megadott témakörben 4 fős csapatokban versenyeznek, kivéve a magyar nyelv tantárgy egyéni versenyét. A versenyre érkező gyerekeket színes és a témakörökhöz kapcsolódó dekorációval vártuk. A tantárgyak közül magyar nyelvből egyénileg adtak számot tudásukról, a magyar irodalom, életvitel és gyakorlati ismeretek, természetismeret, földrajz és történelem feladatokat pedig csapatmunkában oldották meg a tanulók - emelte ki Csutiné Papp Orsolya, aki hozzáfűzte, minden tisztelete a versenyzőké, akik több hónapon át készültek erre a számukra nem könnyű versenyre. Hatalmas szorgalomra volt szükség a tanulók részéről, a kollégák részéről pedig kihívás volt a felkészítés.
A diákok munkáját három tagból álló zsűri értékelte, melyben helyet foglalt Erkiné Gáspár Alexandra, a pápai iskola intézményvezető-helyettese, Tóthné Szekeres Petra, a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pápai Tagintézményének munkatársa és Hegyiné Mráz Erika, a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pápai Tagintézményének igazgatója.
A legjobban teljesítő csapat az országos megmérettetésen vehet részt a közeljövőben Kisújszálláson.

Képek:

1. Vajda Márta EGYMI Pápa
2. Molnár Gábor EGYMI Ajka
3. Bárczi G. EGYMI Veszprém
4. Bartos S EGYMI Várpalota
4. Szász Márton Ált. Isk. Tapolca
 
Magyar nyelv egyéni:
1 Sperl Vanessza Ildikó Ajka
2. Csikó Richárd Pápa
3. Simon Gergő Veszprém
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!