Ovitorna a nagycsoportosoknak


2019-04-09 16:37:07  | cikk: Babos Petra  | 


Ovitorna a nagycsoportosoknak főképe
Tizenkét éve hagyomány már, hogy a Pápai Városi Óvodák megszervezi a nagycsoportos óvodásoknak az Ovitorna elnevezésű játékos, mozgásos programot a Városi Sportcsarnokban. Orbánné Maráczi Judit szervező elmondta, idén 249 óvodást hívtak meg a tornára.
-Különféle mozgásos játékokkal készültünk a kicsiknek, körülbelül tíz feladattal. A gyerekek labdajátékokat játszottak elsősorban, mely játékszert az óvodából már jól ismerik. Ezzel kiválóan fejlesztjük az állóképességüket, az izomzatukat, a kitartásukat és a mozgáskoordinációjukat - tudtuk meg a szervezőtől.
Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetője hozzáfűzte, a gyerekek az óvodában már megszokták, hogy sokféle mozgásos tevékenységen vehetnek részt. Ez most egy jó alkalom, hogy az óvoda befejeztével együtt, közösen mozoghatnak a számukra hatalmas sportcsarnokban. Az ovisoknak nagy élmény ez, mesélnek is róla mindig a társaiknak. Az idei évben meglepetéssel is készültek a gyerekeknek és az óvónőknek, egyen pólót vehettek át a Pápai Városi Óvodák logójával, egy-egy színes kendővel.
-Köszönetet szeretnék mondani a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ vezetőségének azért, hogy a helyet térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátották, valamint a fenntartóknak, hogy támogat bennünket - tette hozzá.
Koncz Sándor, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola volt pedagógusa vezényletével vidám és sportos délelőttben volt részük a kísérő óvónőknek és a kicsiknek.
A legnépszerűbb feladat a kötélhúzás volt

-Nagy örömmel vállalom minden évben a felkérést, hogy vezessem le a tornát, játékosan, vidáman. Az ovisok legjobban labdázni szeretnek, ami ügyességre, figyelemre készteti őket. Ezért mindig labdajátékokat is játszunk - mondta Koncz Sándor,
Az esemény nem a vetélkedésről szólt, hanem az örömteli, játékos mozgásról.
A jó hangulatú délelőtt végén minden óvoda oklevelet vehetett át.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!