Pápán tett nagy lépést a bajnoki cím felé a KK Ajka


2019-04-08 18:35:43  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápán tett nagy lépést a bajnoki cím felé a KK Ajka főképe
A Veszprém megyei női kézilabda bajnokság első osztályának felsőházi rájátszásában a bajnoki címre hajtó Ajka magabiztos győzelmet aratott a Kilián DSE felett.

Negyedszer találkoztak a felek az idei kiírásban, az alapszakaszban egyszer a pápaiak, egy alkalommal pedig az ajkaiak örülhettek. A rájátszás első fordulójában aztán megint Ignácz Krisztián tanítványaihoz került a két pont, Pápán pedig már az volt a tét, melyik alakulatnak marad esélye a bajnoki cím elhódítására. A pápaiak kezdték jobban a mérkőzést, több góllal is vezettek, aztán a megyei rivális összekapta magát, melynek köszönhetően a félidőben már náluk volt az előny (10-11). Szünet után közel 10 perc alatt négy-ötgólosra nőtt a különbség, ahonnan már nem tudott visszakapaszkodni a Kilián, mely hatgólos vereséget szenvedett.

Kilián DSE Pápa - KK Ajka 20-26 (10-11)

Koncz Sándor: Játszottunk egy jót. Megérdemelten nyert az Ajka, tudni kell, hogy ellenfelünk heti ötöt edz, mi pedig örülünk, ha heti két alkalommal össze tudunk jönni. Sajnos sok ziccerünk kimaradt, illetve a kinti lövések nem jelentettek komoly veszélyt az ellenfél kapujára. A bajnokság hátralévő részében az a célunk, hogy a második helyet megkaparintsuk.

Ignácz Krisztián: Rettenetesen gyengén kezdtünk, az elején a jó kapusteljesítménnyel tudtunk meccsben maradni. Szerencsére a lányok a második félidőre összekapták magukat és nemcsak védekezésben, hanem támadásban is tudtunk javulni. Két hazai meccsünk van hátra a bajnokságból, szeretnénk mindkettőt megnyerni és akkor a következő szezonban az NB II-ben szerepelhetünk.

Kilián DSE: Erdélyi, Geszti, Pődör 10, Györkös 3, Bolla E. 4, Nagy Zs. 3, Takács, Barta, Bolla T., Marton.

KK Ajka: Rádi, Juhász 6, Horváth 3, György 6, Busznyák 2, Sulyok 1, Bánhelyi 1, Jalkóczi, Völler 3, Svendor, Borsos 4, Tóth A., Lóczi.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!