Megújul a ferences templom tetőszerkezete


2019-04-05 16:05:28  | cikk: Babos Petra  | 


Megújul a ferences templom tetőszerkezete főképe
Közel egy évvel ezelőtt dr. Mail József apát-plébános megrendelte a ferences templom tetőszerkezetének felújítási terveit. Több hónapig tartott a felújítás engedélyeztetése, utána történt a kivitelező kiválasztása, melyet a  VEMÉV-SZER Kft. nyert el.
-A hét elején kezdték el a templom beállványozását. Jelen felújításban csak a tetőről van szó, a toronyig, ennek során a szerkezetet megújítják, vagyis az elkorhadt gerendákat kicserélik, a teljes lécezés megújul és új cserép lesz.  A munkálatok során lecserélik a toronysisak cserepeit, s le kell festeni a tornyot. A kolostorrészt most nem érinti a munka, mert az 60 millió Ft-ban kerülne pluszban. A tetőfelújítás 120 millió Ft, melyből 100 millió Ft már rendelkezésünkre áll. Két pályázatot nyújtottunk be az államnak, az egyik 15 milliós, a másik 7 millió forintos pályázat volt, nagy örömünkre mindegyik nyertes lett. Ezen kívül egy idősebb hölgy adományozott 7,5 millió Ft-ot, valamint az egyházközösség pénztárába összegyűlt összegből is tudunk hozzátenni. A fennmaradó összeget a Veszprémi Főegyházmegye biztosítja, illetve a hívek adományai - mondta az apát-plébános, aki hozzátette, a felújítás során védőtetőt kell készíteni, azért mert a templomban freskók vannak, s ha lebontják a tetőt, ne ázzon be. Dr. Mail Józseftől megtudtuk, a bencés templomon és a nagytemplomon a tetőt megújították már. Mindkét templom belső renoválást szeretnék megvalósítani.
A szentmisék zavartalanul, kedden 7:30-tól és vasárnap reggel 7 órától zajlanak. A munkálatok várhatóan szeptemberben fejeződnek be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!