Meghamisította a baleseti kárbejelentő lapot


2019-04-05 08:59:33  | cikk:  | 


Hamis magánokirat felhasználása miatt indult büntetőeljárás egy 32 éves sajókeresztúri férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

A nyomozás adatai szerint egy 32 éves sajókeresztúri férfi 2018. február 28-án délelőtt Pápateszéren egy tehergépkocsival közlekedve nekiütközött az előtte haladó személyautónak, majd egy parkoló autót is megrongált. A balesetet követően a teherautó sofőrje mindkét sérült gépjármű vonatkozásában kitöltötte a baleseti kárbejelentő lapot, majd távozott a helyszínről. A kárrendezés során azonban világossá vált, hogy az okozó tehergépkocsi sem a bejelentőlapon megjelölt, sem más biztosító társaságnál nem rendelkezett gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéssel, ezért a sértettek feljelentést tettek. A nyomozóhatóság azt is megállapította, hogy a sajókeresztúri férfi a kárbejelentő kitöltésekor nem saját magát, hanem utasát tüntette fel a jármű vezetőjeként.

A Pápai Rendőrkapitányság a férfival szemben hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi