Szövegszerkesztési verseny a Közgázban


2019-04-04 19:32:37  | cikk: Babos Petra  | 


Szövegszerkesztési verseny a Közgázban főképe
A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma regionális szövegszerkesztési versenyt hirdetett a hasonló profilú iskolák számára. A versenyt az ügyvitel-informatika munkaközösség szervezte hiánypótló szándékkal.
Rasek Anita intézményvezető-helyettes elmondta, bázisintézményként második alkalommal szervezték meg a korrektúra versenyt, melyen 26 diák versenyzett, a győri, a veszprémi, a székesfehérvári és a pápai iskolából. A jelentkezőknek egy szöveget kellett megformázniuk úgy, hogy 10 perc alatt minél több korrektúrát hajtsanak végre. A korrektúra nem része a tananyagnak, ezt ők pluszban tanulták. Ez a logikájukat és a gyorsaságukat fejleszti. A megmérettetést a jövőben is szeretnék megszervezni.
Nagy Bianka és Borsos Samy pápai diákok hónapok óta készültek a versenyre, minden órán gyakoroltak. Mint mondták, meg kellett tanulni a korrektúra jeleket, s ez alapján a feladatokat minél gyorsabban végrehajtani. A fiatalok, mint mondták, remélik, a mostani versenyen is jól fog nekik menni a korrektúrázás.
A javítási idő alatt a diákok az Z generációról hallgathattak előadást Szücs Sándor szervezetfejlesztő és játéktervező tolmácsolásában.
A legjobbak oklevélben és könyvjutalomban részesültek.

Képek:

9-10. évfolyam:

1. Alföldi Bálint (Győr)
2. Komlósi Ramóna ( Pápa)
3. Nagy Bianka (Pápa)

11-14. évfolyam:

1. Farkas Péter ( Győr)
2. Rigó Liza ( Veszprém)
3. Torma Klaudia ( Veszprém)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!