Bakó Ildikó volt a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör vendége


2010-05-31 21:00:55  | cikk: Tóth Tamara  | 


Bakó Ildikó tojásfestő, népi iparművész, néptáncoktató tartott ma előadást az idén tíz éves Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör meghívására az evangélikus gyülekezeti házban. Az előadó népi iparművészeti tevékenységéről, illetve az idáig vezető útjáról vallott. Rövid életrajz után a Magyar Kultúra Lovagja ismertette szülőfaluja, Takácsi népi művészetét és elmesélte az is, hogyan tudja átörökíteni azt az utókor számára. Bakó Ildikó elárulta indíttatásait, az iskolai és szülői hátterét, valamint azt, hogy azok hogyan fejlődtek tovább az élete során, mikor és hogyan találkozott a néptánccal és a tojásfestéssel. A tojásfestő iparművész kezdetekben saját maga és a locsoló fiúk örömére karcolgatta a tojásokat, mígnem egyszer egy pályázati felhívásra beadta alkotásait, melyeket saját fantáziája alapján készített. Bakó Ildikó, aki alapító tagja volt a pápai Vadvirág Néptánceggyütesnek, nyugdíjba vonulásáig még egy évig tanít néptáncot az Erkel Ferenc Ének- Zenei Általános Iskolában. Jelenleg a Takácsiban alakult és működő Kenderszer néptánccsoport és népdalkör vezetője.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!