Balczó András volt a vendége a Pápai Református Egyházközség Férfi Körének


2019-04-01 07:19:10  | cikk: Babos Petra  | 


Balczó András volt a vendége a Pápai Református Egyházközség Férfi Körének főképe
Harmadik ízben szervezte meg a Pápai Református Egyházközség Férfi Köre a férfiak napját, melynek keretében Balczó Andrást, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai bajnok magyar öttusázót, az öttusasport történetének egyik legnagyobb alakját hívták meg, aki életéről, küzdelmeiről, sikereiről és hitéről beszélt a népes férfi hallgatóságnak. A rendezvénynek a Pannonia Reformata adott otthont.
A programon megjelenteket Szakács Gergely, a kör vezetője köszöntötte. Mint mondta, a férfi kör néhány évvel ezelőtt indult, a gyülekezetbe járó férfiak kezdeményezésére. A közösséghez 10-15 férfi tarozik, akikkel havi kétszer találkoznak, általában péntek este és szombaton. Pénteken egy-egy Bibliai férfialakot elevenítenek fel, olvasnak róla, s megbeszélik, hogy ő hogyan lehet példa. Szombatonként többször kirándulni mennek, januárban pedig hagyomány, hogy disznóvágást tartanak, s a feldolgozott termékeket a Kánaán Háznak adják át.
-Harmadik alkalommal szerveztük meg a férfiak napját, melyet azért tartunk fontosnak, hogy azokat az értékeket, amit mi lényegesnek tartunk, minél több emberrel megismertessük. Innen jött a férfiak napja ötlete. Fontos, hogy minél jobb férjek és apák legyünk, s azok a keresztény értékek, amire a Biblia tanít bennünket - a felebarát szeretete, a rászorulók segítése- azt tudjuk hangsúlyozni, s át tudjuk adni a fiatalabb generációnak, példát mutatva ezzel. Nagy örömünkre a harmadik előadásunkra Balczó András elfogadta a meghívásunkat.
A rendezvény elején Ikits Tamás, a kör egyik tagja arról mesélt, hogy neki miért is fontos a kör tagja lehet, majd Balczó András vette át a szót, s mesélt életéről, de elsősorban nem az elért sportsikereiről, hanem az oda vezető útról. Mint elmondta, édesapja halálhíre hozta meg benne a fordulatot, s attól kezdve nem kérdőjelezte meg Isten létezését.
Balczó András elmondta, 43 éve járja az országot. 1976-ban Kósa Ferenc Küldetés címmel készített filmet pályafutásáról, ami nagy sikernek örvendett, s filmankétokra jártak, hogy a hit ösvényére terelje azokat is, akik az úton nem jutottak el odáig, mint ő.
-Fontosnak tartom az országjárást, hiszen ha valaki látja a jogos és égető szükséget, s ezt módja van megszüntetni vagy enyhíteni, akkor kötelessége, hogy ezt megtegye. Magyarországon egyen egyénként nem hajlandóak az emberek magukat teremtménynek tekinteni, s minden baj ebből származik. Ha valaki rádöbben arra, hogy Isten létezik, az csodálatos dolog, hiszen manapság sátáni támadásnak van kitéve az ország, s azt lehet mondani, hogy magyarok gondolkodjatok el magatokon, s imádkozzatok. Amikor sokan imádkoznak, az a legjobb, az a nagy segítség, ha ugyanazért, ugyanabban az időben sokan imádkoznak, ezek akkor összeszorzódnak. Tehát imádkozni, imádkozni, imádkozni, csak így menekülhetünk meg.
A hajdan kiváló sportoló jó humorú, érdekfeszítő előadását élvezettel hallgatták a résztvevők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!