Csak a szépítésre futotta a Perutz erejéből


2019-03-31 15:39:48  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pfla.hu  | 


Csak a szépítésre futotta a Perutz erejéből főképe
Hat tavaszi fordulót követően továbbra is várat magára a Perutz FC idénybeli első sikere, a pápai alakulat a Puskás II. otthonában ugyanis egygólos vereséget szenvedett.

Azzal a feltett szándékkal utaztak a sárga-kéket Felcsútra, hogy harmadik idegenbeli sikerükkel feledtessék a Pénzügyőr ellen látott botrányos hazai játékot és november 17-e után ismét három ponttal gazdagodjanak. Szabó Zsolt sérülés miatt továbbra sem tudta vállalni a játékot, mellette öt sárga lapja miatt Nagy Tamás is hiányzott.

Jobbára a hazaiak akarata érvényesült az első félidőben, előbb Taylor, majd Kocsis veszélyeztette a pápai kaput, a fölény a 27. percben érett góllá: Sipos hozta játékba Papp Milánt, aki közelről passzolt a kapuba (1-0). A második félidőre játékban javultak a pápaiak, több helyzetet is kidolgoztak, a legnagyobbat Vallejos a 60. percben hagyta ki, a középpályás az üres kapu mellé passzolt. Ahogy ez a fociban lenni szokott, az ellenfél büntetett, a 64. percben Vörös passzát Kovács a kimozduló Sánta alatt lőtte a hálóba (2-0). Az utolsó negyedórában a vendéglátók háromszor is eltalálták a kapufát, előbb egy beadás egy védőről felpörögve csattant a felső lécre, majd a kipattanóból Vörös a jobb kapufát találta el, végül a 80. percben a visszajátszó Taylor szabadrúgása vágódott le a keresztlécről. A hosszabbításban egy védelmi hibát kihasználva Tóth révén szépített a Perutz, ám ez már csak az eredmény kozmetikázásához volt elég. A Puskás immár kilenc mérkőzés óta veretlen, míg a Perutz legutóbbi hat találkozójában egyet sem tudott megnyerni.

Rozmán László: Az első félidőben tompán, passzívan játszottunk, sokkal dinamikusabb, agresszívebb volt a hazai csapat. A második játékrészben valamennyit javultunk, 1-0-nál aztán az üres kapu mellé rúgtuk a labdát, ami a mérkőzés végkimenetele szempontjából döntőnek bizonyult.

Puskás Akadémia II. - Perutz FC 2-1 (1-0) Gsz.: Papp, Kovács ill. Tóth

Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna, v.: Móri (Csóra, Rigó).

Puskás II.: Varga Á. - Kovács T., Papp M., Spandler (László N., 60.) - Radics, Sipos Z. - Szabó P. (Papp K., 73.), Kocsis B., Bokros - Taylor, Mim (Vörös T., 25.), edző: Visinka Ede.

Perutz FC: Sánta - Bohner, Császár, Dóczi, Tiba - Baldauf, Iványi (Ivancsics 75.), Vallejos (Hanzl 63.), Benecz (Farkas 56.), Szilágyi - Tóth, edző: Rozmán László.

A Perutz a következő fordulóban a THSE-Szabadkikötőt fogadja.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: Perutz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!