Horváth Dávid aranyérmet nyert az egyesített csapattal


2019-03-29 11:45:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Horváth Dávid aranyérmet nyert az egyesített csapattal főképe
Korábban többször hírt adtunk róla, hogy idén az Egyesült Arab Emírségekben első alkalommal rendezték meg a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokat, melynek sporteseményein és kísérő programjain 190 országból 7500 sportoló, 2500 edző, 20 000 önkéntes, 3500 VIP-vendég vett részt. A magyar küldöttség 68 érmet, 32 aranyat, 26 ezüstöt és 10 bronzot gyűjtött az Abu-Dzabiban és Dubajban megrendezett versenyeken, amely látványos záróceremóniával fejeződött be csütörtökön este. Az év egyik legnagyobb sport és humanitárius rendezvényén 62 magyar versenyző szerepelt, 14 sportágban. A magyar küldöttség beszámolója alapján a kosárlabda-válogatott megvédte címét, és aranyérmes lett az egyesített, vagyis integrált labdarúgócsapat is, melynek a Balla DSE két tagja, Bogdán Sándor és Horváth Dávid is tagja volt. A küldöttség hazaérkezése után Dávidot kértük meg egy kis élménybeszámolóra.

- A Thaiföld és Mongólia elleni divízió mérkőzések után a csoportban Németország, Szenegál, Ghána és Thaiföld volt az ellenfelünk. Eleinte kicsit döcögött a játékunk, de aztán egyre jobban teljesített a csapat. Kezdésként a németeket egy szoros meccsen egy utolsó másodperces góllal 3-2-re győztük le, majd Thaiföld ellen egy könnyebb sikert könyvelhettünk el. A 3-1-es győzelem után Ghána ellen is 3-1-es eredmény született, ami azt jelentette, hogy veretlenül döntőt játszhatunk. A Szenegál elleni utolsó csoportmeccs 0-0-val végződött, a Thaiföld-Németország találkozó eredménye pedig azt jelentette, hogy az aranyéremért megint Szenegállal kell összecsapnunk. Nehéz két félidő várt ránk, egy 210 centis centerre ívelgették a labdát, a magam 170 centiméterével nem volt könnyű dolgom ellene, de úgy érzem, megoldottam a feladatot. Végül egy szabadrúgásgóllal előnybe kerültünk és ezt meg is tartottuk a lefújásig. Természetesen hatalmas volt az öröm a döntő után, többen meg is könnyezték a sikert.

Dávid elmesélte, rengeteg kísérőprogramon vettek részt, jártak a Warner stúdióban, strandoltak, sőt egy liftben még a híres amerikai színésszel, Pierce Brosnannel is találkozott.

- Rengetegen gratuláltak, a Trollfoci nevű Facebook oldalon például közel tízezer lájkot és számos gratuláló kommentet kaptunk. Közel 15 éve játszom együtt a speciális sportolókkal, büszke vagyok, hogy képviselhettem Magyarországot és viselhettem a címeres mezt, bízom benne, hogy lesz még lehetőségem ebben a kiváló csapatban pályára lépni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!