Autogram-kiállítás


2010-05-31 20:59:25  | cikk: Tóth Tamara  | 


A pápai Jókai Mór Városi Könyvtár szervezésében mától látogatható Kiss László gyűjtő autogram-kiállítása a könyvtár folyosóján. A mintegy 100 autogramból és könyvdedikálásból álló kiállítást Váminé Molnár Emma könyvtáros nyitotta meg. Az autogram rövid történeti áttekintése után ismertette a hazai gyűjtés formáit, szokásait az első kiállítástól napjainkig. Mint mondta, nagy múltja van az autogram-gyűjtésnek, jelene is számottevő, de vajon van-e, lesz-e jövője digitalizált világunkban, amikor egyre kevesebben írnak kézzel - tette fel a kérdést Váminé Molnár Emma.

Kiss László Budapesten született, Magyargencsen és Marcalgergelyiben valamint Pápán tanult. Jelenleg Sárváron él. A gyűjtő már gyermekkorában, 3 évesen gyűjtő volt, csak akkor még nem autogramokat, hanem színes köveket, kavicsokat, 6 éves korában írószerszámokat kezdett gyűjteni. Mint mondta, sok mindennel foglalkozott élete során, ifjúkorában 23 féle gyűjteménye volt, ma már azonban jóval kevesebb.  Érdekességként elmesélte, hogyan jutott Szilvássy Lajos, Weöres Sándor, Hegedűs Géza illetve Illyés Gyula aláírásához. A kiállítás június közepéig tekinthető meg.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!