Épül a járda a Toldi utcában is


2019-03-28 11:38:21  | cikk: HuHa  | 


Épül a járda a Toldi utcában is főképe
A múlt héten kezdődött meg a járdafelújítás a Táncsics utcában, a hét elején pedig a Toldi utcai munka is megindult. A Zárda és a Rozmaring utcát összekötő kicsi, csendes utcában szépen rendben tartott porták fogadják az arra járót, a gyalogosok közlekedésére szolgáló járda azonban nagyon rossz állapotban volt.
Dr. Vörös Ibolya és Áldozó Tamás a helyszínen tájékozódtak a járdafelújításról a kivitelező cég ügyvezetőjétől és munkavezetőjétől

-Nagyon örülök annak, hogy ismét egy olyan beruházás kezdődött meg, mely az itt élők komfortérzetét és biztonságát növeli - fogalmazott dr. Vörös Ibolya, a városrész önkormányzati képviselője, emlékeztetve arra, hogy néhány hete arról számolhatott be, hogy új gyalogos-átkelőhelyek épültek a városrészben, olyan csomópontokban, amik nagy gépjárműforgalmat bonyolítanak le. Ezek szintén a közlekedésbiztonságot növelik.
A Toldi utcai járdafelújítás több szempontból is fontos, fejtette ki a képviselő. A rossz minőségű, betonlapos, megfelelő alap nélküli járda nem volt már alkalmas a biztonságos közlekedésre, megújításával azonban a közeli általános iskola elérése is biztonságosabbá válik a gyalogosok számára, de az itt élőknek is fontos a beruházás, hiszen az utcában fiatal családok és idősek is laknak, akiknek ezzel az újjáépítéssel szintén komfortosabb körülményeket tudnak biztosítani.
-Valószínűleg nagyon örültek a lakók, amikor sok évvel ezelőtt megépült a betonlapos járda, de ez mostanra már nagyon rossz állapotúvá vált, a lapok elmozdultak, felületük egyenletlenné vált, felnőtt közöttük a gyom, mindez pedig balesetveszélyessé tette itt a közlekedést - mondta, hozzátéve, hasonló, vagy még rosszabb a helyzet a Martonfalvay utcában is, melynek a járdáját szintén felújítják a közeljövőben.
Betonlapos és hidegaszfaltos volt a régi gyalogosfelület

A hét elején megkezdett Toldi utcai járdafelújítási munkákat a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. kivitelezői csoportja végzi. A beruházás az utca mindkét oldalát érinti, így összesen 338 méter hosszan, 432 négyzetméter felületen építik meg az új járdát - ismertette a bejáráson Rádi Róbert, a társaság ügyvezetője. Elmondta, jelenleg a páratlan oldalon dolgoznak, a régi lapokat már felszedték és megkezdték a tükör kialakítását. Ezt követi majd a szegély megépítése, melyhez új anyagot - műanyag szegélyt - használnak, ami tartósságát illetően megfelel az elvárásoknak, azonban sokkal gyorsabban beépíthető. A fejlesztés közel 10 millió forint értékű és a tervek szerint április végére elkészül.
A Rozmaring utcában tavaly épült meg az új járda, most az erre merőleges utcák is megújulnak

Dr. Vörös Ibolya választókerületében 2015-ben már elkészült a Kmetty és Czuczor utcai járda, tavaly a Rozmaring utcai gyalogosfelület újult meg, most a Toldi utcában dolgoznak, ezt követően pedig a Martonfalvay utca járdáját újítják meg - mondta el Áldozó Tamás polgármester a helyszínbejáráson. Ezek olyan beruházások, melyek a tartósság igényével készülnek és alkalmasak arra, hogy több évtizedig szolgálják a pápaiakat.
A bontás után az új járdaalap kialakítását végzik el

-Idén 104 millió forintból építünk járdákat az első félévben, most két utcában dolgoznak, de hamarosan egyre több helyszínen állnak be a kivitelezők - közölte. Holnap a Döbrentei utcai járdafelújítás is megkezdődik, majd az Árpád utcában is elindul a munka, és a tervek szerint április elején a Gyimóti úti járda is munkaterületté válik - tudtuk meg. A polgármester hozzátette, az adóbevételek, az ingatlanértékesítések és a 2018-as pénzmaradvány függvényében újabb forrásokat terveznek átcsoportosítani járdaépítésékre, így biztosan folytatódni fog a járdaépítés a második félévben is.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!