Judo: 28 érem, köztük öt magyar bajnoki cím a hétvége termése


2019-03-27 12:52:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Judo: 28 érem, köztük öt magyar bajnoki cím a hétvége termése főképe
A Pápai judo Akadémia az elmúlt hétvégén az utánpótlás és felnőtt megmérettetéseken összesen 28 érmet gyűjtött, köztük öt országos bajnoki címmel gazdagodott, erre korábban soha nem volt példa a sportág pápai történetében.

Veszprémben a megyei diákolimpia döntőn kezdték az éremgyűjtést a judokák, ahova népes csapat utazott el, hiszen húszan igyekeztek minél jobb eredménnyel hazautazni - és ami ennél is fontosabb - az edzéseken látottakból minél többet alkalmazni.

- A diák 'A', 'B', 'C' korosztályt idén kezdtük el versenyeztetni, és az eredmények alapján azt mondhatom, a kollégák a felkészítés során remek munkát végeztek - mondta Pillér Gábor, az akadémia elnöke, aki Szilárd Balázzsal és Gajdosi Győzővel utazott a Lovassy Gimnáziumba. - Öt arany-, öt ezüst- és hét bronzérmet szereztünk, ezenfelül lett három negyedik helyünk, de ami ennél is fontosabb, hogy minden gyerek odatette magát és próbált minél hatékonyabban küzdeni. Úgy gondolom, a látottak alapján jó úton haladunk, és ha a fiatalok ilyen ütemben fejlődnek valamint a hozzáállás is ilyet jó marad, jövőre még eredményesebbek lehetünk. Somogyi Martin, Lovas Nimród, Szilárd Gergő, Töreki Ádám és Farkas Janka nevét mindenképp megemlíteném, ők ugyanis diákolimpiai bajnoki címet szereztek.

Veszprém után Százhalombatta volt a következő helyszín, ahol küzdelemben és formagyakorlatban a pápaiak öt magyar bajnoki címet gyűjtöttek be.

- A pápai judo 35 éves történetében soha ilyen eredményes hétvége nem volt, mint a március 24-ei - mesélte Mezei Csaba, az akadémia szakmai felelőse. - A küzdelmi masters versenyen négy versenyzővel tudtunk indulni, Deli László egy sérülés miatt sajnos nem állhatott dobogóra, Szabó Szilvia egy ötszörös Európa-bajnokot legyőzve a második helyre ért oda, Polz Anita és dr. Lombosi Melinda az idén sem talált legyőzőre, így két bajnoki címmel zártuk az első napot. Másnap formagyakorlatban mérettettük meg magunkat, a sportág történetében először gyerek és junior versenyzők is indulhattak, ezt kihasználva mindkét korosztályba neveztünk párosokat. Ez jó döntésnek bizonyult, hiszen a gyerekek között Kántor Csongor és Bíró Gergő országos bajnokok lettek, a junioroknál pedig Mezei Dorina és Gajdosi Bianka egy román párost legyőzve állhattak a dobogó legmagasabb fokára, amivel történelmet írtak, hiszen ők az első páros, akik mind állásharcban, mind formagyakorlatban országos első hely birtokosai lettek. Öcsémmel, Lajossal a kime no katában ismét elindultunk és nagy örömünkre harmadik alkalommal lettünk a kategória legjobbjai. Emellett még szereztünk három ezüst-és két bronzérmet, azt gondolom, okunk nem lehet panaszra.

A pápai judokák következő megmérettetése a hazai rendezésű Pápa Kupa lesz, melyet április 14-én immár hetedik alkalommal rendeznek meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!