Változatos produkciók az idegennyelvi Ki mit tud?-on


2019-03-25 21:05:28  | cikk: Babos Petra  | 


Változatos produkciók az idegennyelvi Ki mit tud?-on főképe
A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma immáron hetedszer szervezte meg a nagy sikerű idegen nyelvi Ki-mit-tud?-ot, melyen ebben az évben angol és német nyelven versenyezhettek hét középiskola tanulói. Több mint 15 műsorszámot láthattak és hallhattak az érdeklődők egyéni és csoportos produkciókban, amely közel száz diákot mozgatott meg. Az összeállítás nagyon színes volt: tánc, ének szóló és kamara előadás, jelenet, vers és próza.
Rasek Anita tagintézményvezető-helyettes, bázisintézményi koordinátor hírportálunknak elmondta, hét évvel ezelőtt az idegennyelvi munkaközösség szervezte meg hiánypótló szándékkal ezt a fajta megmérettetést a tehetségkutató műsorok mintájára. Nagy örömükre a verseny évről-évre népszerű, sok diákot mozgat meg a városban és a Szakképzési Centrum tagintézményeiben egyaránt. A Közgáz, az Oktatási Hivatal Bázisintézménye, így jó gyakorlataikat is megmutatják a többi intézménynek.
Csikós Borbála, a Petőfi Sándor Gimnázium nyelvi munkaközösségének vezetője elmondta, évek óta rendszeres résztvevői az idegennyelvi Ki mit tud?-nak, amit rendkívül jó ötletnek találnak, hiszen ilyenkor a tanulók az órai ismereteken túl megmutathatják kreativitásukat, művészi képességeiket és mindeközben jól szórakozhatnak. Reméli, jövőre is részt vehetnek ezen a versenyen.
A produkciókat három tagból álló zsűri bírálta el, melyben a bizottság elnöki feladatát Bedecsné Ács Zsuzsanna, a Pápai Musical Stúdió énekese látta el, s neki segített angol nyelvi részről Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola tagozatvezetője, német nyelvi oldalról pedig Bíró Jenőné nyugalmazott pedagógus. A zsűri jutalmazta a tehetséges diákok előadását és a helyezéseken kívül különdíjakat is kiadott. A versenyzők értékes nyelvkönyveket és édességet nyertek.

Képek:

Eredmények

Vers, próza:

  1. helyezett: Bank Elina, Petőfi
  2. helyezett: Horváth Laura, Türr 

Ének, szóló:

  1. helyezett: Piller Ádám, Petőfi 
  2. helyezett: Mészáros Adrián, Petőfi
  3. helyezett: Balogh Martin, Türr 

Jelenet:

  1. helyezett: TV Show, Petőfi
  2. helyezett: How not to buy a Bentley, Közgáz
  3. helyezett: Welcome to Mexico City, Petőfi

Ének, kamara:

  1. helyezett: Juhász-Buday Kevin és Fekete Róbert, Türr
  2. helyezett: Borbély Valentina és Nyári Hajnalka, Közgáz

 

Tánc:

  1. helyezett: Ír tánccsoport, Petőfi
  2. helyezett: Vági Richárd, Batthyány

Különdíj: Elekes Márton, Petőfi (zongora), Sztankovics Dániel (jelenet), Faller, Várpalota

 

 

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!