Elsősegély képzés az Esterházy-kastélyban


2019-03-25 18:18:12  | cikk: pi-pa  | 


Elsősegély képzés az Esterházy-kastélyban főképe
Az elsősegélynyújtás alapjaival és az újraélesztés elméletével és gyakorlatával ismerkedhettek meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett képzés résztvevői ma az Esterházy-kastélyban.
A rendezvényen elhangzott, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat célkitűzése, hogy valamennyi munkatársa és önkéntese rendelkezzen azokkal az ismeretekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy rosszullét, baleset esetén segítsenek a bajbajutottakon. Ennek érdekében kétnapos, gyakorlat központú belső képzéseket szerveznek. Ezt a képzést a szeretetszolgálat pápai munkatársai közül mindenki elvégezte már és ennek kapcsán vetődött fel az ötlet, hogy ezt a tudást szélesebb körben is elérhetővé tegyék.
A szeretetszolgálat pápai csoportja elsőként másfél éve szervezett ingyenes elsősegély képzést, azzal a céllal, hogy a nagy látogatószámmal, illetve ügyfélkörrel rendelkező intézmények dolgozói közül minél többen rendelkezzenek biztos tudással az elsősegélynyújtás és újraélesztés terén. Akkor a JMSZK és az ESZI munkatársai voltak a tanfolyam résztvevői, a mai képzésen pedig az Esterházy-kastély, a Pannonia Reformata Múzeum, valamint a Tourinform Iroda munkatársai vettek részt. Az érdeklődők a Máltai Mentőszolgálat munkatársaitól, Vörös Mártontól és Kádár Gábortól hasznos ismereteket szereztek többek közt a különféle sérülések ellátásáról, arról, hogy mi a teendő epilepsziás roham, allergiás reakciók vagy különféle mérgezések gyanúja esetén és az elméleti oktatást követően az újraélesztés gyakorlatával is megismerkedhettek csecsemők, kisgyermekek és felnőttek esetében.
A tanfolyam délelőtti, elméleti előadásainak egy részét meghallgatta dr. Áldozó Tamás polgármester is, aki úgy fogalmazott, a város számára nagyon fontos ez a kérdés, ezért a közforgalom számára nyitva álló helyeken, intézményekben defibrillátorokat helyeztek el. Emellett fontos az is, hogy azok, akik ezeket a készülékeket használják, felkészültek legyenek. A polgármester azt mondja, kiemelten fontosnak tartja, hogy a közintézményekben, ahol nagyszámú látogató fordul meg évente, meglegyen az a képesség, hogy tudjanak segíteni vészhelyzet esetén, és reményét fejezte ki, hogy a hasonló tanfolyamoknak köszönhetően egyre többen lesznek, akik rendelkeznek ezzel a tudással.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!