Ötödikek lettek a petőfisek a Petőfi Nevét Viselő Középiskolák Országos Találkozóján


2019-03-25 07:40:13  | cikk: Babos Petra  | fotó: PSG  | 


Ötödikek lettek a petőfisek a Petőfi Nevét Viselő Középiskolák Országos Találkozóján főképe
A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium három tanulója: Keresztes Boglárka 10. B, Vágenhoffer Laura és Mádl Gabriella 11. B és Csarmasz Ágnes felkészítő tanár kíséretében vettek részt a pápaiak a Kiskőrösön megrendezett Petőfi Nevét Viselő Középiskolák Országos Találkozóján március 8. és 10. között.
A három napos rendezvényen számtalan kulturális programon vehettek részt, emellett a résztvevő tanulók versenyeztek is.
Az eseményről Mádl Gabriella számolt be hírportálunknak.
-Az első napon, az ünnepélyes megnyitón többek közt a 8kor Színház gondoskodott a hangulatról színvonalas műsorával. A négytagú csapat prózai, verses és énekes produkciókkal szórakoztattak minket. A napot a helyi Petőfi Sándor intézmény tanpincéjébe zártuk, ahol egy rövid és humoros előadást hallgathattunk végig dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténésztől, aki hangulatteremtő gondolatokat osztott meg velünk Petőfi bordalairól. Másnap a várva várt nap volt, a versenyek napja. A programot a szavalóversennyel nyitottuk meg, ahol iskolánkat Keresztes Boglárka képviselte, aki eredményesen szerepelt. Ezt követően Petőfi szülőházához mentünk, ahol az iskolánk nevében koszorút helyeztünk el az épület falán. A tényleges versenyen számtalan feladatot kellett teljesítenünk, például asszociációs, verscím felírós feladatban, mini feleletben, hibajavításban volt részünk. Végül a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium országos V. helyezést ért el képviseletünkben. A nap zárásaként Versszínház darabot néztünk meg, ahol Turek Miklós Petőfi-versek segítségével elevenítette meg a költő alakját, majd egy táncházban vettünk részt az Úttörténeti Múzeumban - tudtuk meg Mádl Gabriellától.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!