8 milliárd idén a TOP-os projektekre


2019-03-22 18:26:55  | cikk: HuHa  | 


8 milliárd idén a TOP-os projektekre főképe
Múlt év végén indította útjára az önkormányzat Projekt-Party elnevezésű programját, melynek célja, hogy pontos és hiteles információkat adjon az érdeklődőknek a városi fejlesztésekről. A Projekt-Party minden városi közösség meghívásának eleget tesz, legyen az civil csoport vagy politikai szerveződés. A legutóbbi ilyen találkozót a Pápai Polgári Kör kezdeményezte márciusi összejövetele előtt, tegnap este hallhattak friss információkat a beruházásokról.
Rádi Róbert ügyvezető több projekt előrehaladásáról is szólt

A népes hallgatóságot Unger Tamás alpolgármester és Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője tájékoztatta.
A Projekt-Partyn a közelmúlt fejlesztésekkel kapcsolatos előrelépéseiről esett szó, többek között a Jókai Mór Városi Könyvtár egyik épületének felújításáról, amit néhány héttel ezelőtt adtak át.
-Olyan tanulást segítő infrastrukturális fejlesztés zajlott, ami a könyvtár közművelődési szerepét emeli ki és az élethosszig tartó tanulás számára biztosít megfelelő feltételrendszert. Invitálok mindenkit, éljen ezzel a lehetőséggel, hiszen a könyvtár ingyenes képzéseket indít a jövőben olyan területeken, melyek a hétköznapi életünkben fontosak lehetnek - mondta el Unger Tamás.
Unger Tamás alpolgármester 

A Projekt-partyn több előkészítés alatt álló fejlesztésről is szó esett, többek között a Zöld Város II-ről, melynek tanulmányterveit a héten mutatták be az érdeklődőknek. Mint megtudtuk, a projekt másik beavatkozási helyének, a Bakonyér és a Petőfi-gimnázium közötti területnek is elkészültek az első tervkoncepciói, ezeket is megismertetik majd a lakossággal. Az alpolgármester hangsúlyozta, a zöld infrastruktúra fejlesztése korábban nem kellően kihasznált, de értékes területeket tesz szabadidős célokra alkalmassá a pápaiak számára.

Két másik nagyon jelentős projekt megvalósításának első lépéseiről is tájékoztatták a megjelenteket, az egyik a Zöld Város I., melynek keretében a Várdomb rendezése, illetve a fakivágások utolsó mozzanatai zajlanak, a másik pedig a köznyelvben barnamezős beruházásnak nevezett fejlesztés, ami a Téglagyári utat és a Schwenczel rétet érinti. A Téglagyári úton jelenleg a bontási munkákat végzik a kivitelezők, két régi lakóépület és a magtár tűnik el a területről, ezen túl kiirtották a bozótot, így hamarosan építkezésre alkalmassá válik a beavatkozási terület.
Megtelt a Galéria Bisztró emeleti terme érdeklődőkkel

A rendezvényen elhangzott, idén több mint 6 milliárd forint értékű európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztést kell végrehajtani, ez konkrét építést, megvalósítást jelent. Az ehhez várhatóan szükséges kiegészítő forrásokkal együtt 8 milliárd forintnyi beruházást valósít meg a város 2019-ben.

Képek:


Címkék: projekt-party
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!