18 csapatos NB I?


2010-05-31 14:21:07  | cikk: Haraszti Gábor  | 


18 csapatos NB I? főképe
A nyugat.hu információi szerint nem mindennapi előterjesztésről kell döntenie június 2-án az NB1-es Profi Bizottsági ülésnek, Tarsoly Csaba, a Győri ETO tulajdonosa ugyanis azzal a kéréssel fordul majd kollégáihoz, hogy emeljék fel az NB I létszámát 16-ról 18 csapatosra, így megmentve a kiesett Diósgyőrt és Nyíregyházát. Tarsoly indokaiban megemlíti, hogy két nagy múltú klub búcsúzott az élvonaltól idén, a feljutókat pedig nagyon várják, de jóval kevesebb nézővel rendelkeznek, mint a Diósgyőr és a Nyíregyháza. A klubvezető szerint a DVSC-TEVA kivételével így eltűnhetnek a kelet-magyarországi csapatok, pedig mind a Nyíregyháza, mind pedig a Diósgyőr az országos átlagnál nagyobb nézősereget vonz, így az emeléssel nem csökkenne, hanem nőne az NB I-es találkozók látogatottsága. A tulajdonos meglátása szerint marketing szempontból is jót tenne az emelés, amely hatással lehet a televíziós jogdíjakra is, és több lehetőséget kaphatnának a tehetségek. A tervek alapján a 18 csapatos NB I-ből két csapat esne ki, egy pedig osztályozót játszana, így adott esetben három klub is felkerülhetne a másodosztályból. Egyes vélemények szerint Tarsolynak személyes indokai is voltak előterjesztésével kapcsolatban, lévén Sziky Gyulával, a Nyíregyháza tulajdonosával évek óta együtt dolgoznak a Magyar Hivatásos Labdarúgó Ligában.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!