A petőfisek készítették a legizgalmasabb filmet


2019-03-20 15:52:07  | cikk: Babos Petra  | fotó: részlet a filmből  | 


A petőfisek készítették a legizgalmasabb filmet  főképe
A Budapesti Fesztiválzenekar idén is megrendezte középiskolásoknak szóló filmversenyét, a Lásd, amit hallasz. A fiatalok ezúttal Haydn 80. szimfóniájának egyik részletére készítettek filmet. A megmérettetésen a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium öt lelkes tanulója is részt vett, ők Kisvári Benedek, Békefi Dániel, Bognár Csenge, Kovács L. Bendegúz és Medzibrodszky Milán, New Text Layer csapatnevén.
A tanulóknak Cserneczky Attila mozgókép-és médiaismeret tanár segített a film elkészítésben.
-Az idei évben Haydn: 80. szimfóniájára kellett írni egy maximum öt perces kisfilmet a zene ritmusára. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen nem egyszerű a mű. Először Csenge megírta a szinopszist, hiszen ő ügyesen fogalmaz. Együtt átgondoltuk, hogy milyen jelenetek legyenek benne, majd elküldtük. Kis idő elteltével érkezett a levél, hogy megnyertük a szinopszist, mehet a forgatás, amit három helyszínen csináltuk meg, a Várkertben, a régi strand területén és az iskola padlásán. A film teljes mértékig közös munka volt, mindenki kivette a részét egészen az ötlettől a kivitelezésig - tudtuk meg a diákok munkáját segítő tanártól, aki hozzáfűzte, nagyon büszke tanítványaira, akik ügyesen megoldották a film megvalósítását.
Bognár Csenge 9. B osztályos diák feladata a szinopszis megírása volt.
-Örömmel szerepeltem a filmben. A fiúk sokat segítettek a szinopszisban. A cselekmény egy horrorfilmszerű történet, de a csattanó csak a végére derül ki, mely szerint ez csak egy videó játék - mesélte a fiatal lány.
A film ötlete Kisváradi Benedeké volt, aki egy számítógépes játék alapötletét használta fel.
-Én a vizuális effektekért feleltem. A film körülbelül egy hét alatt készült el, a vágás és az effektelés több mint egy hétig tartott - fűzte hozzá a fiatalember.
A budapesti díjkiosztón a tehetséges pápai fiatalokat arra bíztatták, ne hagyják abba a filmezést, hiszen a Watch out! című alkotásukkal a legizgalmasabb filmnek járó díjat nyerték meg, ami egy 20.000 Ft értékű fotó kidolgozás.
A diákoknak az elismerés további kedvet és lendületet adott ahhoz, hogy jövőre ismét pályázzanak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!