Speciális Olimpia Nyári Világjátékok: Aranyérmes a magyar labdarúgó válogatott


2019-03-20 09:47:22  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: specialolympics.hu  | 


Speciális Olimpia Nyári Világjátékok: Aranyérmes a magyar labdarúgó válogatott  főképe
Ahogy arról már több alkalommal is hírt adtunk, március 14 és 21. között Abu Dhabi és Dubaj ad otthont a Speciális Olimpia Nyári Világjátékok eseménysorozatának, melyre Pápáról hárman utaztak. A négyévente sorra kerülő globális multi sporteseményen 190 ország közel 7500 sportolója indult, a 87 fős magyar delegációból 62 versenyző igyekszik minél előkelőbb helyezést elérni. Városunkat a magyar labdarúgó válogatott játékosaként a Balla DSE két tagja képviseli, Horváth Dávid partnerjátékosként, Bogdán Sándor SO sportolóként utazott a honi küldöttséggel.

A magyar labdarúgó válogatott csoportellenfele Szenegál, Ghána, Thaiföld és Németország volt. A mieink elsőként a németekkel találkoztak, akiket egy nagyon nehéz meccsen sikerült egy góllal, 3-2-re legyőzni. A folytatásban Thaiföld várt a magyarokra, az ellenfelet egy nehezebb első- és egy magabiztosnak mondható második félidő után győzték le 3-0 arányban, amivel a csoport élére ugrottak. Másnap Ghána várt a magyar fiúkra, a 3-1-es győzelemmel pedig biztossá vált, hogy a Szenegál elleni végeredménytől függetlenül kedden döntőt játszhatnak Horváth Dávidék. A nyugat-afrikaiak ellen mezőnyben többet birtokolták a labdát a magyarok, mindkét csapat előtt adódott lehetőség, ám gól nem született.

A döntőben a csoportmeccsek során hét pontot gyűjtő Szenegállal meccselt a magyar válogatott, a fináléban aztán Burján Zoltán jóvoltából sikerült betalálni és az egygólos előnyt megtartani, így a fogyatékkal élő sportolók világversenyén Horváth Dáviddal és Bogdán Sándorral a soraiban a magyar labdarúgó válogatott aranyérmet szerzett!

Szép volt fiúk!

Négy versenynap után 23 arany-, 17 ezüst- és nyolc bronzéremnél tart a magyar delegáció.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!