Kis Károly emlékfutás


2019-03-16 17:09:24  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kis Károly emlékfutás főképe
Ötödik alkalommal csatlakoztak a pápai és környékbeli futóbarátok az Országfutás elnevezésű eseményhez, mely egyben tisztelégés volt Kis Károly emléke előtt. A mozogni vágyók szombat délután a Várkert hídnál gyülekeztek, akiket Györkös Virág, szervező, Rádi Róbert, a Pápai Atlétikai Club elnöke valamint Áldozó Tamás köszöntött, városunk polgármestere miután megnyitotta az eseményt, maga is futócipőt húzott és két kört teljesített a Várkertben.

- Fontosnak tartom, hogy ilyen formában is őrizzük Karcsi bácsi emlékét, köszönet mindenkinek, aki eljött - mondta a közös bemelegítés előtt Áldozó Tamás. - Abban bízom, hogy hamarosan meglesznek a lehetőségeink arra, hogy ennél is messzebbre hangzóan tudjunk emlékezni rá.

Györkös Virág érdeklődésünkre elmondta, idén az előzetesen regisztráltak 600 kilométert vállaltak.

- Tíz napon keresztül zajlik a kilencedik országfutás. A mostani esemény célja, hogy a résztvevők száma elérje a húszezret, a gyűjtött kilométerek számában pedig lépjük túl a Föld-Hold távolságot, ami körülbelül 380.000 kilométer. A mostani alkalom március 15 és 24. között zajlik, ebben a kilenc napban lehet gyűjteni országszerte a kilométereket, az első két napon közösen, majd egyénileg. Pápán a tegnapi illetve a mai nap során teljesített táv is beleszámít az összesítésbe, természetesen a mai rendezvénnyel elsősorban Kis Károlyra emlékezünk.

A sporteseményen a pápai futóközösség tagjai mellett Kis Károly gyermekei valamint a Pápai Atlétikai Club atlétái is teljesítették a választott kilométereket. A második nap végére 87 futó összesen 1033 kilométert tett meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!