Máltai közgyűlés


2019-03-14 17:52:23  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Máltai közgyűlés főképe
 A napokban tartotta éves közgyűlését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja. A karitatív szervezet tagjai a rendezvényen beszámolót hallhattak a csoport előző évi tevékenységéről és gazdálkodásáról, megismerhették a 2019-es évre vonatkozó terveket és megválasztották az áprilisi régiós küldöttgyűlésre utazó pápai küldötteket.
 A beszámolóból kiderült, hogy a máltai szeretetszolgálat pápai csoportja a 2018-as esztendőben is szerteágazó tevékenységet végzett. Feladataik közt kiemelt helyen szerepeltek a hagyományos karitatív tevékenységek, az adományok gyűjtése és szétosztása. Az utóbbi időben kisebb igény mutatkozott a használt ruhaadományra, tartós élelmiszerrel azonban több száz családnak - köztük a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete közel kétszáz tagjának - tudtak segíteni. A csoport Pápán kívül is igyekezett megtalálni a rászoruló családokat. Ebben nagy segítségükre volt a Marcal-völgye Adorjánháza Egyesület, akik az adorjánházi és a környékbeli településeken juttatták el a pápai csoport adományait a rászoruló családokhoz, illetve Béb Település Önkormányzata is több alkalommal kért segítséget a karitatív szervezettől.
 Mindezek mellett több sikeres rendezvényt is lebonyolított a máltai csoport Pápán az Ifjúsági Centrumban indított „Kultúr-Kuckó Program” keretein belül. Nagy sikere volt A magyar kultúra napja alkalmából rendezett népdaléneklési versenynek, és a nagy ünnepkörökhöz kapcsolódó családi délelőttök is sok érdeklődőt vonzottak. Az elmúlt évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos programjának keretein belül, ötven fiatal részvételével ifjúsági tábort szerveztek. Az önkéntességet középpontba állító tábornak az Esterházy-kastély adott otthont.  
 A közgyűlésen elhangzott, a csoport az idei évben is folytatja a már sikeres programjait. A népdaléneklési versenyt januárban technikai okok miatt nem tudták megrendezni, de már keresik a program új időpontját. Újra lesz ifjúsági táboruk és az önkormányzattal együttműködve, az egészségtudatosság jegyében két programot is szerveznek - egy elsősegély oktatást és egy egészségügyi szűrőprogramot hoznak Pápára az elkövetkező hetekben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!