Éjszakázz a múzeumban - A Kékfestő Múzeum legújabb programja


2019-03-07 18:37:37  | cikk: Babos Petra  | 


Éjszakázz a múzeumban - A Kékfestő Múzeum legújabb programja főképe
Sajtótájékoztató keretében beszéltek a Kékfestő Múzeum soron következő programjáról és a nyári táborokról. Dr. Nagy L. István múzeumigazgató elsőként bemutatta új kolléganőjüket, aki igaz már régebb óta dolgozik a múzeumban. Ő Batáné Vida Marianna, Manni, aki tárlatvezető és múzeumpedagógiai asszisztensként tevékenykedik az intézményben.
A múzeumigazgató kiemelte, az idei évben hat táborba várják a gyerekeket, ebből ötre lehet jelentkezni, a hatodik egy EFOP pályázatos tábor, amire a partnerintézménnyel választják ki, hogy kik vehetnek részt abban. Van olyan tábor, amely jól bejáratott, de minden évben vannak újdonságok is.
Vonnák Andrea múzeumpedagógus elmondta, a Kő, papír, olló nevű kézműves tábort már évek óta megszervezik múzeumban. A táborba főként azokat a gyerekeket várják, akik szeretnek kézműveskedni, alkotni. Három időpontban hirdetik meg a tábort, az első a Múzeumok Éjszakája után, vagyis június 24-től kezdődik.
Batáné Vida Marianna a többi tábor kapcsán elmondta, az Indigó műhely július elején kezdődik, itt leginkább a festés különböző módjaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. Lesz művészkedés és sport is minden nap. A középkori régésztábor július közepén várja a gyerekeket, itt minden a középkorról fog szólni, megismerkednek a régész munkájával. Lesz miniásatás, agyagozás, középkori oklevél készítés, csata.
A táborokra már vannak jelentkezők, így aki kedvet érez, ne habozzon, jelentkezzen mielőbb.
A sajtótájékoztatón szó esett az új programjukról is, az Éjszakázz a múzeumban című eseményről, amely március 29-én lesz.
Vonnák Andrea felidézte, az Éjszaka a múzeumban című filmet, ahol éjjel életre keltek a múzeum kiállított darabjai. Londonban a Természettudományi Múzeumban szerveztek ilyen programot, ahol a gyerekek eltölthettek egy éjszakát a múzeum falai között. Most a pápai Kékfestő Múzeumban is lehetőség nyílik erre, hiszen március 29-én este 18 órától várják a résztvevőket.
-Minden olyan gyermek várunk, aki kíváncsi és szereti a kalandokat, s persze nem ijed meg a sötétségtől sem. Ha szívesen eltöltene itt a múzeumban egy éjszakát, akkor itt a helye. Nincs más dolog, mint polifoamot, hálózsákot, tisztálkodó szereket, zseblámpát, bátorságot és jókedvet hozni az estére - emelte ki Vonnák Andrea, aki hozzátette, az este során lesz kézműves foglalkozás, zseblámpás számháború a kertben, mozgás, filmnézés, nyomozás az eltűnt mintafák után. A program másnap reggel 9 óráig tart, a részvételi díj 8000 Ft. A programot 8-15 fő jelentkezése esetén indítják el, a résztvevők életkora 9-13 év között lehet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!