Népdalest a Rákóczi Szövetség helyi szervezeténél


2019-03-06 23:27:02  | cikk: Babos Petra  | 


Népdalest a Rákóczi Szövetség helyi szervezeténél főképe
Énekszóval a Kárpát-medence tájain címmel refis diákok közreműködésével népdalestet szervezett a Rákóczi Szövetség helyi szervezete. A rendezvénynek a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma díszterme adott otthont. Az eseményen ünnepelték a pápai szervezet fennállásának 15 éves jubileumát, amely 2018-ban volt.
Goór Judit, a Rákóczi Szövetség pápai szervezetének titkára elmondta, a pápai szervezet célkitűzése, a magyar kultúra pártfogása, valamint az, hogy utazzanak a Kárpát-medencében, ahol magyar és történelmi vonatkozások után kutakodnak.
A népdalest műsorát Milus Lilla 12. M osztályos diák állította össze, melyben a magyar népdalok mellett voltak lengyel és szlovák dalok is.
-Új programmal készültünk a mai alkalomra, megbíztuk a refi egyik diákját, Milus Lillát, hogy szervezzenek műsort, s az ő ötletük volt, hogy a Kárpát-medence tájain utazzanak népdalokkal. Az összeállítást fényképekkel is színesítették - tudtuk meg Goór Judittól.
A rendezvény végén a megjelentek együtt fogyasztották el a jubileumi alaklomra készült tortát.
A csoport soron következő kirándulását a majki kastélyhoz szervezik június elején.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!