Ismét nemzetközi sikereket értek el tollaslabdázóink


2019-03-06 11:00:52  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ismét nemzetközi sikereket értek el tollaslabdázóink főképe
A Kilián DSE tollaslabdázóinak a tavaszi versenyszezon során szinte minden hétvégén akad versenye, néha egy időpontban több is. Ez az elmúlt hétvégén sem volt másként, hiszen volt hazai ranglista verseny Seregélyesen és egy nemzetközi verseny Szlovéniában, Kungotán. A pápai sportolók az utóbbi eseményen hat versenyzővel jártak, akiket Szabó Norbert edző és több szülő kísért el a küzdelmek helyszínére. A Donut Cup-on nyolc ország sportolói igyekeztek a legjobban szerepelni, a hat pápai játékos hét versenyszámban indult. A pápai különítmény szereplése kiválóan sikerült, hiszen három arany-, két ezüst- és négy bronzérmet szereztek, valamint rengeteg nemzetközi tapasztalatot gyűjtöttek.

- Az U11-es korcsoport lány egyes versenyszámában Szabó Sára megszerezte első nemzetközi érmét, amely a harmadik helyért járó bronzérem volt. A korosztály lány páros versenyszámában egy lendvai játékostársával viszont a dobogó tetejéig meg sem álltak - tájékoztatott Horváth Attila, a DSE edzője. - A 13 éves lányok mezőnyében Geiger Míra, Nagy Eszter és Szabó Zsófi csoportjából továbbjutott, Míra a legjobb nyolc között kikapott és 5. helyen végzett, de a másik két lány a dobogó harmadik fokára tudott felkapaszkodni. Mindketten szoros összecsapáson, három játszmában szenvedtek vereséget az elődöntőben.

Ennek a korosztálynak a lány páros versenyszámában két egységet indított a Kilián. A jobb játékerőt képviselő Nagy Eszter - Szabó Zsófi páros, illetve Geiger Míra - Szabó Sára egység szépen menetelt az elődöntőig, ahol a sorsolás folytán egymással játszottak.

- A győzelmet Eszter és Zsófi szerezte meg, akiket a döntőben sem tudott senki sem megállítani - folytatta Horváth Attila. - Érdekessége a történetnek, hogy a döntőben az ellenfelünk a lányokat egyéniben legyőző két szlovén versenyző alkotta egység volt. A lányok gyorsan revansot vettek, hiszen két játszmában felülmúlták ellenfelüket és megnyerték a versenyt. A másik párosunk harmadik helyen végzett. Kiemelkedően szép teljesítmény ez a még nem egészen 9 éves Sárától, aki ezzel a harmadik érmét szerezte, két korosztállyal feljebb is a dobogóra állva.

Az U13 korcsoportos fiúk küzdelmeiben Horváth Csanádé volt főszerep. Kiegyensúlyozott, jó játékkal uralta a korosztály mezőnyét, esélyt sem hagyva az ellenfeleknek a győzelemre. Úgy tűnik, sikerül a tavalyi év jó teljesítményét folytatnia, ami bíztató a tavaszi hazai versenyek tekintetében is. Játszma vesztés nélkül állhatott a dobogó felső fokára. A 15 éves fiúk mezőnyében Nagy Dániel játszott az egyéni versenyszámban.
- Dani jó meccseket játszott, nagyokat küzdött és egészen a döntőig menetelt, ahol sajnos három játszmában kikapott egy helyi versenyzőtől, így is nagyon értékes a megszerzett - első egyes versenyszámban begyűjtött - érem. Dani csapattársával, Horváth Csanáddal indult az U15 fiú páros párosok versenyszámában. Már a csoporttalálkozók is komoly erőpróbát jelentettek a fiúknak, de így is megszerezték a csoportgyőzelmet. A végső elszámolásnál az is kiderült, hogy a legerősebb csoport volt az övüké, mert a csoportból továbbjutó két páros az egyenes kieséses szakaszban a döntőig meg sem állt. Az erejük fogytán járó párosunkon most sajnos a szlovén fiúk vettek revansot, mert az utolsó meccsen két játszmában legyőzték fiainkat.

Összességében azt gondolom, hogy nagyon hasznos és legalább annyira eredményes versenyen jártunk, hiszen kilenc éremmel gazdagodtunk.

Képek:


Címkék: tollaslabda
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!