A civil szervezeteket is támogatja az önkormányzat


2019-03-05 16:10:59  | cikk: HuHa  | 


A civil szervezeteket is támogatja az önkormányzat főképe
A sportegyesületek támogatását célzó pályázat lebonyolítása után után héten írja ki az önkormányzat a város civil egyesületeinek támogatására szóló pályázatot. A meghívásos pályázaton azok az egyesületek vehetnek részt, melyek tevékenysége kiemelkedő színvonalú, társadalmilag elfogadott és a város jó hírnevét öregbítik.

Áldozó Tamás polgármester mai sajtótájékoztatóján arról szólt, a város költségvetésében a civil közösségek támogatására idén 10 millió forintot különítettek el, ebből nevesített szervezetek juthatnak működésüket és rendezvényeiket segítő forráshoz. Ilyen szervezet a Hagyományok Hegye Egyesület, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület, a Pápa és környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület, a Pápai Fúvósok Közhasznú Egyesülete, a Pápa Városi Polgárőrség, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Egyesülete és a Pápai Lovas Club. Tavaly 14 millió forintot meghaladó összeget kaptak ezek a szervezetek az önkormányzattól.
Minden kiemelt civil szervezetet támogatni kíván a város idén is

-Az idei évben azért kevesebb az előirányzott támogatási keretösszeg, mert ezeknek a szervezeteknek lehetősége van más alapokhoz is pályázni a városon belül. Szeretnénk, ha az önkormányzati és a más pályázati lehetőségek kiegészítenék egymást, de minden egyes szervezet esetében garantáltan támogatjuk az egyesületi célokat 2019-ben is.

A pályázati dokumentáció alapos, a pályázónak igazolnia kell gazdálkodásának átláthatóságát, de be kell mutatnia azt, is, hogy tevékenysége során mennyire hatékonyan tud saját bevételeket szerezni. A támogatási összegek meghatározásánál figyelembe veszik a szervezet nagyságát, a megvalósítandó célokat, azoknak a becsült társadalmi értékét, hatását a város életére és ennek megfelelően biztosít közpénzt az önkormányzat az egyes szervezeteknek.

Az önkormányzati támogatáshoz meghívásos pályázat alapján juthatnak az egyesületek, a felhívást a hét végén juttatja el a város az érintettekhez, akiknek március 22-ig kell benyújtaniuk pályázati kérelmüket. A döntés - melyet a képviselő-testület polgármesteri hatáskörbe sorolt - március végére meg is születik. Ezt követi a támogatási szerződés aláírása és a forrás utalása.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!