Stefka István a Pápai Polgári Körben


2019-03-04 20:55:57  | cikk: HuHa  | 


Stefka István a Pápai Polgári Körben főképe
A közelmúltban járt városunkban Stefka István újságíró, a Pestisracok.hu hírportál lapigazgatója, egykori televíziós, rádiós, nyomtatott sajtós szakember, aki a Pápai Polgári Kör rendezvényén tartott előadást aktuálpolitikai témákról, közéleti kérdésekről. Az újságírót a rendezvény előtt kérdeztük arról, miként látja a világot és az újságírást.
Stefka Istvánt a kör alelnöke, dr. Klempa Éva köszöntötte a rendezvényen

Stefka István 1972-ben kezdte pályafutását, dolgozott a Magyar Televíziónál, a Magyar Rádiónál, vezető munkatársa volt a Magyar Nemzetnek és a Magyar Hírlapnak, most pedig az on-line sajtó világában tevékenykedik.
-Úgy szoktam mondani, rockerknek indultam és bloggerként fejezem be a pályafutásomat - mondta mosolyogva, hozzátette, rengeteget változott a világ pályafutása kezdetétől, s benne az újságírás is, ahol most az on-line a legkorszerűbb és leggyorsabb. Elismerte, az on-line médiának jó és rossz oldala egyaránt van, hiszen az olvasók azonnal reflektálhatnak egy írásra, riportra, interjúra, publikációra, de nagyon negatív hatás, hogy emberek név nélkül szólalnak meg és gyalázkodnak, mocskosságokat szórnak egymás fejéhez vagy a cikk írójának fejéhez, így sokszor a cikkek pozitív tartalma is elveszik.
-Elszabadult ezen a téren a pokol, ez az új játék néha undorító és arra készteti a jóérzésűeket, hogy távol tartsák magukat az on-line médiától és a közösségi médiától. Az az emberi méltóság, az a viselkedési norma, amit mindenki elvár a másiktól, az néha megtörik.
Az újságíró szerint a megfelelő viselkedési norma a politikai életből is eltűnőben van, megváltozott az a harcmodor, amikor tekintettel vannak egymásra az emberek.
-Olyan stílus kezd kialakulni, ami inkább az erőszak felé mutat és eltűnni látszik a békés, vitatkozó világ. A balliberális ellenzék és főként a Jobbik - ami ma szintén a balhoz tartozik - olyan harcmodort talált ki, ami nem elfogadható. Gondoljunk a parlament munkájának megakadályozására, gondoljunk az MTVA elfoglalására és ott van maga Gyurcsány Ferenc, aki lázadásra szólítja fel az országot. Mit gondol ez az ember, polgárháborúra szólít fel egy demokráciában? Itt parlamentáris demokrácia van, itt a nép választott, a döntő többség azt mondta, nekem a polgári oldal kell. Akkor miért akar lázadni Gyurcsány Ferenc?
Ezúttal is megtelt érdeklődőkkel a Galéria Bisztró emeleti díszterme

Az ország aktuális ügyei közül elsőként az Orbán Viktor által február elején bejelentett hét pontos családtámogatási programról mondta el véleményét, úgy fogalmazva, korszakváltó bejelentés volt a miniszterelnök részéről.
-Sajnos az ellenzéki válasz ezúttal sem az öröm volt, holott ellenzéki gyermekes családokat is fog érinteni és ők természetesen ki is fogják használni. Ennek ellenére egyetlen jó gondolatuk sem támadt, csupán azt a kérdést tették fel, hogy mibe kerül ez majd az adófizetőknek.

Az ország politikai szereplőivel kapcsolatban elmondta, egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy a Jobbik féle csoportosulásra nincs szüksége Magyarországnak, de az MSZP-t is bírálta.
-Az a párt, a Jobbik, amelynek vezető politikusai far-hát kommandóról és hülye öregekről beszélnek, lenézően nyilatkoznak az idősekről, az elfelejti, hogy hol él, azt is elfelejti talán, hogy vannak neki is nagyszülei. Így nem lehet kommunikálni! De nem lehet antiszemita, rasszista kifejezéseket sem tenni.
Az újságíró szerint egyébként nagy veszélyben van a baloldali ellenzék, mely szövetkezni akar a Jobbikkal, mert az európai politikai életben nem sok jövője lesz. Erre vonatkozóan már néhány figyelmeztetést is kaptak, például a Zsidó Világkongresszus elnökétől, Ronald S. Laudertől és az európai zöldek társelnökétől.
-Ők azt mondták, ha a Jobbikkal szövetkeznek, annak nagyon komoly politikai következményei lesznek.
Stefka István szólt a Soros-féle civil szervezetekről, melyeknek - meglátása szerint - semmi közük a civil világhoz, ők a multinacionális pénzvilág kiszolgálói és minden áron el akarják árasztani Európát migránsok millióival.
-Ez szintén nagy veszélyt jelent Európára, Magyarországra, a nemzetállamokra, hiszen több millió afrikai, ázsiai lepné el Európát és megszűnne a keresztény európai civilizáció.
Sok téma került szóba az újságíró előadásában

Magyarországgal kapcsolatban azt emelte ki, jól működnek a dolgok, a gazdaság fejlődik, egyre többen állnak munkába, épül, szépül az ország.
-Azt remélem, hogy tovább folytatódik a polgári Magyarország erősödése. Amikor 2010-ben a Fidesz-KDNP megnyerte a választásokat, majd az önkormányzati választásokat, a jobboldali kormánynak ki kellett fizetnie az önkormányzatok adósságát, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció által csődhelyzetbe hozott települések újra szabadon gazdálkodhassanak. Bízom abban, hogy az önkormányzati választásokon újra a polgári erők fognak győzni.

Stefka István hozzátette, a Pestisrácok.hu-nál azon dolgoznak, hogy a valóságot mutassák be, ha kell, kritikát fogalmazzanak meg akár a jobboldallal szemben is, és minden korosztályt meg akarnak szólaltatni és szólítani.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!