Rajzpályázaton vesznek részt az alsós erkelesek


2019-03-01 20:38:41  | cikk: Babos Petra  | 


Rajzpályázaton vesznek részt az alsós erkelesek főképe
A Csodabogarak Alapítvány pályázatot hirdet "A barlangba esett Bogárkő" című környezettudatos, mesés előadásának bemutatására, a bemutató anyagával kapcsolatos rajzpályázat benyújtására, mely kapcsolódik a 2019-es év rovarához, a havasi cincérhez.
A rajzpályázathoz a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola is csatlakozik.
Kindertné Surányi Lívia tanító elmondta, 60 alsós kisdiák indul a pályázaton.
-Iskolánk ökoiskola, ezért fontosnak tartottuk, hogy mi is részt vegyünk ezen a pályázaton. Címe:„A barlangba esett Bogárkő”című, környezettudatos, mesés előadás bemutatása, a bemutatóhoz kapcsolódó rajzpályázat. A pályázat célja, a rovarvilág és a természet szépségeinek megismertetése a 3-7 éves korosztállyal játékos, mesés előadás formájában,-a 2019. év rovarának, a „havasi cincérnek” a bemutatása,-a környezet-és természetvédelem fontosságának tudatosítása, öko-érzékenyítés a mesén keresztül, élménypedagógiai, fejlesztő pedagógiai és környezet pedagógiai eszközökkel -érzékenyítés, melynek során a fogyatékossággal élő, látássérült emberek iránti empátia kialakítása kerül középpontba a barlangi sötétség megtapasztalásával,-az előadás interaktív megvalósítása, igazodva a mai kor igényeihez, a gyerekek folyamatos mozgásban, tevékenyen részt vesznek a történetben - árulta el Kindertné Surányi Lívia.
Sasvári Zoltán, a Csodabogarak Alapítvány elnöke elmondta, előadásukban az év bogara, a havasi cincér kerül a középpontba. Az interaktív mese során a gyerekek megismerkednek a rovarok csodás világával, életével.
-A havasi cincér egy gyönyörű rovar, fekete foltos, ezüst színű. Egész Európa szerte rendkívül ritka, nagyon szereti a fákat, így a Bakonyban is megtalálható - tudtuk meg Sasvári Zoltántól, aki hozzátette, a rovarok nagyon fontosak az emberiség számára, mert az élővilág alapját képezik.
A legszebben sikerült rajzokat a Természettudományi Múzeumban állítják ki.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!