Ünnepélyes esküt tettek a Balla DSE sportolói


2019-03-01 17:42:53  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: specialolympics.hu  | 


Ünnepélyes esküt tettek a Balla DSE sportolói főképe
Ahogy arról korábban beszámoltunk, márciusban Abu Dhabi és Dubaj ad otthont a Speciális Olimpia Nyári Világjátékok eseménysorozatának, melyre Pápáról hárman utaznak. A négyévente sorra kerülő globális multi sporteseményen 190 ország közel 7500 sportolója indul majd, a 87 fős magyar delegációból 62 versenyző igyekszik minél előkelőbb helyezést elérni. Városunkat a magyar labdarúgó válogatott játékosaként a Balla DSE két tagja képviseli, Horváth Dávid partnerjátékosként, Bogdán Sándor SO sportolóként, Szautner Mihály pedig atlétika-szakágvezetőként utazik a honi küldöttséggel.

A magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételére Budapesten, a Sándor-palotában került sor, ahol a sportolókat - így a pápai versenyzőket és a pápai szakágvezetőt - Áder János köztársasági elnök köszöntötte - tudósít a szövetség honlapja. Az államfő beszédében Halassy Olivér pályáját hozta fel példának a versenyzők számára. Elmondta, a kiváló sportember még gyerekként balesetben elveszítette egyik lábfejét, ezért nem tudta folytatni kedvenc sportját, a labdarúgást. A sportot azonban nem adta fel, úszni kezdett, és sorra nyerte a versenyeket. Egy idő után viszont az úszás nem volt elég neki, a vízilabdával is megpróbálkozott, amelyben aztán két olimpiai arany- és egy ezüstérmet nyert.

- Havassy Olivér tette mindannyiunk számára példaértékű és példamutató lehet - mondta a köztársasági elnök, hozzátéve, hogy ez azt üzeni a jelenlévőknek is, hogy soha nem szabad feladni. Az államfő azt kívánta a speciális olimpikonoknak, hogy legalább olyan sikeresek legyenek, mint négy éve, a Los Angeles-i világjátékokon voltak a magyarok.

A Speciális Olimpia Nyári Világjátékok versenyei március 14-én kezdődnek és március 21-éig tartanak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!