Eddigi legsikeresebb szezonját zárta a jégpálya


2019-02-28 19:51:30  | cikk: Babos Petra  | 


Eddigi legsikeresebb szezonját zárta a jégpálya főképe
Az eddigi legjobb szezonját zárja a pápai jégpálya- kezdte ma délutáni sajtótájékoztatóján Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Ebben a szezonban új helyszínen, az Esterházy-kastély udvarában várták a korcsolyázás szerelmeseit. Ez jobban tetszett a pápaiaknak és a környékből ide érkezőknek. A látogatószámból is jól látszik e tény, hiszen 8188 belépést rögzítettek, s az ezt követő legjobb évükben 5200 belépés volt. A pálya ebben a szezonban 76 napot volt nyitva. Ezzel a pályával már decemberben elején lehetőség volt arra, hogy jeget készítsenek, úgy, hogy enyhe fagyok voltak éjszaka. Február közepétől oly mértékben esett az érdeklődés, hogy a következő szezonban át kell gondolnunk, hogy érdemes lesz e február végéig nyitva tartanunk - tudtuk meg Boros Katalintól, aki hozzátette, nagy örömükre sok iskolai csoport látogatott el a pályára, több mint 1200 tanuló jött el Pápáról és a Pápai Tankerületi Központhoz tartozó iskolákból. Az előző évben 900 diákot fogadott a jégpálya.
-Voltak iskolák, akik rendszeresen jöttek. Jó érzés tapasztalni, hogy a pápai diákok nagy része megtanult korcsolyázni, s szívesen is korizik. Természetesen voltak felnőtt vendégeink is, meglepődtünk, hogy hétköznap délutánonként sokkal nagyobb volt az érdeklődés, mint az elmúlt szezonokban - emelte ki az ügyvezető.
-A Jégpályák Éjszakájához második alkalommal csatlakoztunk, nagy sikerrel. Ezt a programot a következő évben is megrendezzük. A farsangot először tartottunk, erre nem jöttek el annyian, mint, a Jégpályák Éjszakájára, de akik eljöttek, azok közül többen érkeztek jelmezben, aminek nagyon örültünk. Ha az időjárás engedi, a következő szezonban is megtartjuk a farsangi programot, s reméljük, több felnőtt is kedvet kap majd ahhoz, hogy maskarát öltsön - fűzte hozzá.
Áldozó Tamás polgármester elmondta, viták előzték meg a jégpálya átköltözését a kastély udvarára.
-Azt gondolom, a szezon végére kialakult az a közmegegyezés, hogy jó helyen van a jégpálya. Amikor a szezon elején egy drón felvétel felkerült a közösségi médiába, már az a felvétel is át tudta adni azt a sokkal intimebb szférát, ami a kastélyudvarban kialakult, s sokakat idevonzott - tudtuk meg a polgármestertől, aki elárulta, ő körülbelül harmincszor volt a jégpályán a hetvenhat napból, s azt tapasztalta, hogy sokan többször ellátogattak a pályára.
-Jövőre még tovább fog szépülni, változni ez a helyszín, hiszen elkészül a kastélykapu és a kerítés, s ezzel azt a lehetőséget is megteremtjük, hogy az adventi időszak alatt már működjön itt a jégpálya, s az adventi rendezvényeknek itt az udvaron belül legyen a helye - zárta gondolatait Áldozó Tamás.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!