Tornász sikerek az országos diákolimpia elődöntőn


2019-02-27 16:23:04  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tornász sikerek az országos diákolimpia elődöntőn főképe
A Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola két csapata is továbbjutott a torna országos diákolimpia döntőjére, melynek helyszíne áprilisban a budapesti Tornacsarnok lesz.

Az intézmény három korcsoporttal, három csapattal vesz részt a versenyeken, mindez a szülők támogatása és a diákok lelkesedése nélkül nem valósulhatna meg, a tanulók heti öt edzéssel készülnek a megmérettetésekre. Az idei tanévben is meglett a befektetett munka gyümölcse, hiszen a diákolimpián remek eredmények születtek.

- A lányok Horváthné Somogyi Judit tanárnő vezetésével a Veszprémben rendezett megyei versenyen harmadik helyezést értek el a második korcsoportban, a csapat tagja Mógor Dorka, Goda Lídia, Orovecz Gréta, Kiss Hajnalka, Juhász Sára és Botos Natali volt - tájékoztatott Nemes István, az Erkel iskola testnevelője. - A fiúk is elismerést érdemelnek, hiszen a budapesti Gloriett Sportiskolai Általános Iskolában rendezett országos elődöntőn az 1-2.osztályosok hatodik helyen zártak, ami azt jelentette, hogy a Horváth Gergő, Szalai Marcell, Ivján Olivér, Nagy Zsolt, Nagy Dávid, Rences Botond összetételű csapat országos döntőbe jutott. Ugyanezen a versenyen a 3-4.osztályosok (Tóth Noel, Nagy Adrián, Orovecz András, Ölbei Barnabás, Soós Bence, Süle Bence) hetedikek lettek, ők érthető módon kicsit el voltak keseredve, hiszen csak kevéssel maradtak le a továbbjutásról. A legjobb eredményt az 5-8. osztályosok között a Pap Gergő, Mógor Dávid, Schmidt Ádám, Szabó Balázs, Ivján Botond, Szabó Barnabás alkotta csapat érte el, mely harmadik helyen jutott az országos mezőnybe. Büszke vagyok mindhárom csapatomra. A csapat fiatal, ötödik, hatodik, hetedikesekből áll, így ha továbbra is becsülettel edzenek, akkor az elkövetkező években még jobb eredményeket érhetnek el. Köszönettel tartozom a szülőknek, akik támogatják, segítik a munkám - számolt be Nemes István.

Az Erkel mellett az elődöntőn a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola fiú csapatai is versenybe szálltak, az iskola tanulói egy ötödik, egy nyolcadik és egy 10. helyet szereztek, így az országoson három pápai csapatnak szoríthatunk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!