Tornagyőztesek a PELC-es lányok


2019-02-24 16:52:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tornagyőztesek a PELC-es lányok főképe
A hét utolsó napján két korosztálynak rendezett teremtornát a Pápai Egyesített Labdarúgó Club. A Sportcsarnokban előbb az U16-os, majd az U14-es korcsoport lépett pályára azzal a szándékkal, hogy elhódítsa a győztesnek járó trófeát. A 2003-asok mezőnyében a PELC két csapata mellett a Győri ETO és Győrszentiván kapott helyet. Tóth Ferenc együttesei közül a PELC II. két sikerrel és egy vereséggel a második lett, a PELC I. egy győzelemmel és két fiaskóval a harmadik helyen zárt, a tornát Győr nyerte. A torna legjobb játékosa a pápai Major Brigitta lett, a legjobb hazai játékos különdíját Lezsák Doroti kapta.

A délelőtt második felétől a 2005. január 1-je után született lányok szerepeltek, az U14-es korosztály számára kiírt kupán hat csapat (FC Sopron, Győri ETO, Veszprém, Balatonfüred FC, PELC I.-II.) mérkőzött meg egymással. Veretlenül jutott a rájátszásba a PELC I. alakulata, a második számú pápai csapat pedig csoportjában másodikként készült a bronzmeccsre. A meccsen a Veszprém bizonyult jobbnak, viszont a PELC I. döntőt játszott az ETO ellen. A fináléban egészen az utolsó percig őrizte egygólos előnyét a Győr, aztán a PELC fél perccel a lefújás előtt egyenlített, következhettek a büntetőrúgások. A heteseknél a pápaiak céloztak jobban, így az eredményhirdetéskor őket szólították az első helyre.

- Mindkét csapattal meg voltam elégedve, bár a lányok tudnak ennél jobban is játszani - mondta az eredményhirdetés után Markos László, a PELC trénere. - A PELC II. a Győr és a Veszprém ellen sem vallott szégyent, kis különbségű vereségeket szenvedett. A PELC I.-nek a tornagyőzelemben Fortuna is segített, el kell ismerni, a döntőben a Győrnek több lehetősége volt, több kapufát is lőttek, de a foci már csak ilyen. Gratulálok a lányoknak.

A gólkirály a győri Rozs Fanni lett, a legjobb játékosnak Majer Boglárkát (Veszprém) választotta a versenybizottság. A legjobb kapus különdíját Nagy Rebeka (PELC) kapta, a legjobb hazai játékos díját Kilinkó Nórának ítélték oda.

Képek:


Címkék: PELC
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!