Wass Albert-felolvasóest


2019-02-23 12:15:22  | cikk: Babos Petra  | 


Wass Albert-felolvasóest főképe
Immáron kilencedik alkalommal szervezte meg a Wass Albert-felolvasóestet a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület. A rendezvénynek ezúttal az Edvy Malom Fogadó volt a helyszíne.
Pintér Péter, a programot szervező Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület vezetője elmondta, az est során Wass Albertet próbálták megidézni Pápán is. A Wass Albert munkásságát fókuszba helyező mozgalom 2004-ben Debrecenből indult, napjainkra pedig már nemcsak a Kárpát-medencében, hanem a nagyvilágban is vannak olyan közösségek, melyek ugyanígy megidézik Wass Albert munkásságát.
A kezdeményezéshez kapcsolódva közel hatvan helyszínen szerveztek felolvasást, ami azért is fontos, mert Wass Albert munkássága méltánytalanul feledésbe merült, mellőzték az irodalmi palettán.
-Jelenleg a Nemzeti alaptantervben is benne van Wass Albert, tehát oktatják az iskolában, így egyre többen találkoznak műveivel. A rendezvény egyik célja az, hogy közelebb hozza az irodalmár munkásságát, aki a gyermekversektől kezdve egészen a felnőtteknek szóló művekig sokszínűen alkotott, minden korosztálynak írt - emelte ki Pintér Péter, aki hozzáfűzte, nagy örömükre a Pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskolából, Rozgonyiné Csepregi Annamária is több diákkal képviseltette magát a felolvasóesten.
A rendezvényen Bartha József református lelkész, az erdélyi Czegei Wass Albert Alapítvány vezetője, a program fővédnöke nem tudott részt venni a felolvasóesten.
A pápai eseményt népzene és néptánc is színesítette, így fellépett az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola népzenekara és a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc AMI táncosai és zenélt Orgona László. A versolvasók közt ott voltak a város ismert szavalói, így például Kincses László és Nagy Imre is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!