Gelencsér Róbertet meglepte az elismerés


2019-02-21 17:38:09  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: MSÚSZ/Cseh Péter  | 


Gelencsér Róbertet meglepte az elismerés főképe
Ahogy arról korábban elsőként beszámoltunk, a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai idén 61. alkalommal szavazták meg, kik voltak az esztendő legjobb sportolói. Az elismeréseket az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban adták át. 2016-hoz hasonlóan 2019-ben is az év férfi fogyatékos sportoló kategóriában Gelencsér Róbertet szólították a színpadra. A 12 éve vesetranszplantált pápai atléta évről-évre jelölt. 2018-ban az országos bajnokságok mellett három arany- és egy bronzéremmel tért haza a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságáról.

- Egészen addig, amíg ki nem hirdették a legjobb 10 mezőnyét, meg sem fordult a fejemben, hogy 2016 után ismét díjazott lehetek - emlékezett vissza hazaérkezése után Gelencsér Róbert. - Onnantól kezdve természetesen fokozottan figyeltem, mikor hirdetik ki a legjobb hármat, nagy örömömre oda is beválasztottak. Nagyon erős volt a mezőny, Mihálovits Tamás, négyszeres Európa-bajnok és Osváth Richárd, Eb-ezüstérmes kerekesszékes vívó is ugyanúgy megérdemelte volna az elismerést. Nagyon meglepődtem, amikor Mizsér Attila az én nevemet mondta ki, őszintén mondom, hogy nem számítottam rá, ugyanis semmi erre utaló "esemény" nem volt ezt megelőzően, sem a szövetség, sem a szervezők részéről.

Róbert elmondta, Viktória lányával vett részt az eseményen, mindkettőjük számára hatalmas élmény volt a Nemzeti Színházban töltött este, ahol egy fényképen szerepelhetett Carl Lewis, kilencszeres olimpiai bajnok atlétával.

- Mint a hollywoodi díjátadókon, mi is a vörös szőnyegen vonultunk be, rengeteg fotós, forgatócsoport várt minket. A teremben Hosszú Katinka, a Liu Shaolin testvérek, Kozák Danuta is tőlem nem messze foglalt helyet. Fantasztikus élmény volt élőben látni Carl Lewis-t, közös képet sajnos nem sikerült készíteni vele, de a csoportképen mindketten szerepeltünk, az este örök élmény marad számomra.

Róbertnek a Magyar Szervátültetettek Szövetsége is gratulált, mint írták, az atléta a szintén díjazott Gyurkó Alexandrával az egészséges élet reményét és bizonyítékát jelentik a sorstársak számára.

- Hálával tartozom az orvosoknak, akik lehetővé tették, hogy ismét sportolhassak valamint a szövetségnek, mely támogatja tagjait és felhívja a figyelmet a szervátültetés fontosságára.

A pápai versenyző hozzátette, a városban számos ismeretlen és ismerős gratulált neki a díjhoz, emellett rengeteg telefonhívást és üzenetet kapott, amiért nagyon hálás. Gelencsér Róbert idei fő versenye a nyár végi világbajnokság lesz, melynek Newcastle ad otthont.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!