Tájékoztató a könyvtár új közösségi tereinek használatáról


2019-02-19 21:56:27  | cikk: ha  | 


Tájékoztató a könyvtár új közösségi tereinek használatáról főképe

Tegnap volt a Jókai Mór Városi Könyvtár új épületrészének hivatalos, ünnepélyes átadása. Ma délután az érdeklődők bejárhatták a felújított egykori raktárépületet, mely egy korszerű, multifunkcionális térré vált, számos lehetőséggel. Dr. Hermann István igazgató elmondta, hogy a korábban rossz állapotú udvari épület az EFOP-pályázatnak köszönhetően most már megfelel a kor elvárásainak, s számos rendezvénynek ad majd otthont. Rendkívül népszerű a 65 év felettiek számára szervezett számítógépes tanfolyam, melyet itt tart majd Polovitzerné Antal Mónika, de a hely alkalmas tanácskozások, tudományos előadások, vetélkedők, kisebb konferenciák otthonául is. A falakon most egy légifotó-tárlat anyagából látható válogatás, de az összeállítás bizonyítja, hogy kiállítóhelynek is kiváló a helyiség. Dr. Hermann István reményét fejezte ki, hogy minél többen kihasználják majd az új lehetőségeket.

Az érdeklődők részletes tájékoztatást kaptak arról, hogy a terem mely foglalkozásoknak ad majd otthont

Unger Tamás alpolgármester az élethosszig tartó tanulás fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, a kormányzat nagyon jól felismerte, hogy a tanulásnak, a képzésnek és önképzésnek túl kell mutatnia az iskolapadon, s minden korosztályt érintenie kell. Épp ezért fogalmazta meg a kormány azokat a projekteket, melyek épp ezt a fajta képzést támogatják, s ebbe a körbe tartozik a Jókai Mór Városi Könyvtár tanulást segítő infrastrukturális fejlesztése is. Ezzel az új, multifunkcionális térrel új lehetőségek nyílnak a pápaiak előtt a tanfolyamok, de az önálló kutatások terén is. - Használaton kívüli tárgyak raktára volt ez a helyiség, most pedig a tudás raktára lett, a tanulás, tudásátadás fontos színtere - mondta Unger Tamás, majd hozzátette, hogy a város minden ötödik adóforintját a kultúrára fordítja, ezzel is bizonyítva az ágazat fontosságát.

A tájékoztatót követően az érdeklődők megtekinthették a felújított épületet, mely segítséget nyújt abban, hogy az olvasóteremben vagy épp a gyermekkönyvtárban tartott foglalkozások ezentúl itt kapjanak helyet, s így ne zavarják az olvasókat.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!