Az Erkel iskolában rendezték a Zrínyi matekverseny területi fordulóját


2019-02-16 15:18:07  | cikk: Babos Petra  | 


Az Erkel iskolában rendezték a Zrínyi matekverseny területi fordulóját főképe
A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezte a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematikaversenyt. A versenyt idén is teszt formájában bonyolították le. Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola már több éve ad otthont a területi fordulónak. Idén több mint 150 diák írta meg az Erkelben a területi fordulót.
Horváth Istvánné, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatóhelyettese és a pápai verseny lebonyolítója elmondta, a megmérettetés elsődleges célja a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását kívánjuk mérni. Lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy az iskolák 2-12. osztályos tanulói összemérhessék matematikai tudásukat.
A feladatokat központilag javítják, a megoldásokat évfolyamonként és kategóriánként értékelik. Az eredmények a www.mategye.hu-n lesznek elérhetőek a későbbiekben. A megyei első helyezettek továbbjutnak az országos versenyre, mely megmérettetés áprilisban lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!