Átadták az ökumenikus imahéten összegyűlt pénzadományt a Barátság Klubért Alapítványnak


2019-02-15 20:40:09  | cikk: Babos Petra  | 


Átadták az ökumenikus imahéten összegyűlt pénzadományt a Barátság Klubért Alapítványnak főképe
Január 20. és 27. között ismét imahetet hirdettek a szervezők a Krisztus-hívők egységéért. A 2019-es imahét mottója: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj...”! Az összegyűlt, csaknem 161 ezer forint perselyadományt ma délelőtt adták át a Szent Anna Plébánián a Barátság Klubért Alapítvány részére.
Gyalog Zoltánné, az alapítvány titkára elmondta, nagy öröm volt számukra, amikor megtudták, hogy ők kapják idén a pénzadományt.
-A összegből a klubszobánkba szeretnénk új, nagy szőnyeget vásárolni, valamint a fejlesztő játékainkat megújítani, hiszen ezek az évek során elkoptak - fűzte hozzá. Gyalog Zoltánnétól megtudtuk, a csoport szokott kirándulni járni, de a legközelebbi programjuk a jövő pénteki farsang lesz, ahol együtt mulatnak majd az ERASMUS+ programban résztvevő külföldi diákokkal.
Az átadáson jelen volt Polgárdi Sándor evangélikus esperes, Salgó Ferenc, a Szent Anna plébánia plébánosa, Boncz Zoltán, a Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet lelkésze, valamint Márkus Mihály református lelkész.
Márkus Mihály református lelkésztől megtudtuk, évek óta jótékonysági célt szolgál az imahét perselyadománya. A pápai felekezetek közös döntése volt, hogy ezúttal az imahét perselyadományait a Barátság Klubért Alapítvány javára fordítják. Korábban a helyi gyülekezetek diakóniáját támogatták, azonban pár éve már egy-egy csoportnak adják át a pénzadományt. Támogatták már a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportját, tavaly pedig a Sándor-Hellebrandt családot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!