Az év para-sportolója: Gelencsér Róbert!


2019-02-14 22:16:47  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: MSÚSZ/Bakai Gusztáv  | 


Az év para-sportolója: Gelencsér Róbert! főképe
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Színházban rendezték meg a 61. M4 Sport - Az Év Sportolója Gálát, amelyen kihirdették a különböző kategóriák győzteseit. Az év fogyatékos sportolója kategóriában Mihálovits Tamás, négyszeres Európa-bajnok és Osváth Richárd, Eb-ezüstérmes kerekesszékes vívó mellett a jelöltek között volt Gelencsér Róbert, háromszoros Európa-bajnok pápai atléta, a Pápai Atlétikai Club edzője. A kategória győztese végül Gelencsér Róbert lett, akit vesebetegként eltiltottak a sporttól, de akinek a szervátültetés új életet adott - mondta el köszönő beszédében.

- Azért is csodálatos ez a díj számomra, mert egy olyan valamiért kapom, amiről egyszer le kellet mondanom az életben, ez pedig nem más, mint a sport - fogalmazott a sportember a díj átvétele után. – Vesebetegként eltiltottak a sportolástól, amit persze nem tudtam feldolgozni. A szervátültetés viszont új életet adott. Hálával gondolok az orvosokra, akik azért dolgoznak nap mint nap, hogy minél hosszabb és teljesebb életet tudjunk élni. Nagy köszönettel tartozom a Magyar Szervátültetettek Szövetségének, az egyesület minden nap keményen dolgozik azért, hogy a szervátültetettek újra egy egészséges, teljes, boldog életet élhessenek. Köszönöm családomnak a támogatást, a sportújságíróknak, hogy rám szavaztak – zárta gondolatait Gelencsér Róbert, aki 2016 után másodjára vehette át a rangos díjat. Az elismeréshez szívből gratulálunk!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!