Az év első társulási ülése


2019-02-14 20:29:12  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Az év első társulási ülése főképe
A 2018-as és a 2019-es költségvetés is terítékre került a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás idei első ülésén, amit a pápai városházán tartottak.

A jelen lévő települések képviselői ellenszavazat nélkül fogadták el a társulás idei büdzséjét, aminek 201 millió forint a főösszege, ebből fedezik a béreket és a dologi kiadásokat, valamint a kis értékű tárgyi eszközbeszerzéseket, fejlesztéseket. Varga Péter társulási elnök úgy fogalmazott, a normatívák stagnálnak a társulásnál ellátott feladatok tekintetében. Hozzátette: a minimálbér-változások többletkiadást jelentenek a költségvetésük számára, miközben egyes szakfeladatnál csökkent, míg másik esetben nőtt az önkormányzatok hozzájárulása. Összességében elmondható, hogy a tavalyi évhez képest a településeknek idén kevesebb hozzájárulással kell számolniuk.

A tanácskozáson többek között módosították a társulás 2018-as költségvetését, meghatározták a 2019-es adósságkorlátot, valamint tárgyaltak a belső ellenőrzési és a közbeszerzési tervről. Az idei legfontosabb beruházás a társulási irodaépület villamoshálózatának felújítása lesz, amihez kapcsolódóan egyebek mellett felszerelik a tavaly vásárolt klímaberendezéseket - tájékoztatott Varga Péter.

Képek:


Címkék: társulás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!